Scandal la şcoala primară din Piatra Fântânele. Mai mulţi elevi ar fi fost agresaţi verbal şi fizic de un cadru didactic

Scandalul a ieşit la iveală zilele trecute, după ce un grup de părinţi din cătunul Ciosa, satul Piatra Fântânele, comuna Tiha Bârgăului au depus o plângere penală la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Bistriţa-Năsăud pe numele unui cadru didactic de la şcoala primară din satul Piatra Fântânele. Este vorba de învăţătoarea Elena Albina Pop.

O plângere penală pentru agresiuni verbale şi fizice

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ BN, Crina Sârb, în plîngere, grupul de părinţi susţine că mai mulţi elevi au fost agresaţi verbal şi fizic de către un cadru didactic. „ Au fost demarate cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de purtare abuzivă”, ne-a precizat Crina Sârb.

Ce spun părinţii?

Contactată telefonic, una din mamele semnatare a plângerii penale, Ioana Zaharie din Ciosa ne-a povestit că unul din copiii ei, Valer Zaharie, de 10 ani, i s-a plîns în repetate rânduri că învăţătoare se poartă „rău” : „ Păi, no, copilul acesta al meu mi-a zis de mai multă vreme că doamna lor învăţătoare s-a schimbat şi îi ceartă foarte des, că îi presează pe bancă sau că îi loveşte cu palme peste ceafă. Pe urmă, copiii au mai povestit că se fac diferenţe între elevii care locuiesc la mănăstire şi cei care vin de la Ciosa sau din zone mai izolate. Noi am fost să vorbim cu doamna învăţătoare, dar nu ne-a băgat în seamă, aşa că am ajuns la Poliţie, la Bistriţa, copiii vorbindu-ne cu teamă de doamna învăţătoare”, ne-a spus Ioana Zaharie.

ISJ trimite la Piatra Fântânele o comisie de anchetă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al judeţului Bistriţa-Năsăud, prof. Monica Buboly, marţi, o comisie de anchetă se va deplasa la Piatra Fântînele pentru a verifica la faţa locului respectiva plângere penală. Concluziile anchetei vor fi făcute publice. 

Comentarii

07/11/17 09:46
Mariana Olaru

Nici vorba de violenta catre copii. Aici e vorba de abuzul maicutelor asupra celor 16 copii pe care-i au in grija si pe care-i pun sa minta pentru a santaja inspectoratul sa le trimita o alta persoana pe postul ocupat acum de invatatoare. Copiii au de ales, ori stau acasa cu niste parinti care nu pot sa aiba grija de ei si care in loc sa-i trimita la scoala i-ar trimite la munca, ori o inlatura pe invatatoare de la conducerea institutiei si sunt iar primiti la manastire de unde au acces si la scoala .E simplu :e un caz de santaj . Motivul ar fi ca invatatoarea in primul rand nu are de baut taria de dimineata impreuna cu maicutele si apoi ca ocupa un post cheie in relatia lor cu sistemul educational. Directoarea noua a scos la concurs anul acesta mai multe posturi care in trecut erau ocupate de persoane fictive si de unele fara calificare sau chiar de ele. Si le-au ocupat anul acesta niste oameni calificati carora maicutele le fac zile fripte si inscenari josnice, nedeme de personalul unei manastiri finantate de Ministerul |Culturii. Pai fara banii de pe vreo 10 posuri pe care sa le tina blocate la nesfarsit nu li se mai merita sa aiba grija de copii. Problema lor e ca de anul asta nu le mai tine smecheria si ar face orice sa gaseasca o persoana cu care sa ajunga iar la vechea randuiala, ca era bine si caldut. Oricum cei 16 copii baieti sau fete nu au ce cauta la manastire cu niste maicute semianalfabete , neincadrate in societate si care nu stiu ce inseamna instinctul parental si nici nu isi doresc sa afle. Probabil asta explica nivelul de manipulare la care i-au supus pe copiii ce stau cu ele. Copiii de la manastire sunt foarte jos ca educatie,la limita retardului. Totusi ar trebui sa vada cineva toate astea. Asta e realitatea, sa nu ne prefacem ca nu vedem adevarul!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5