Reuniune de proiect Comenius, la Beclean

Coordonator proiect, prof. înv. primar Veturia Seserman

Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi“ Beclean a fost, săptămâna trecută,  gazda ultimei reuniuni de proiect multilateral Comenius „Our rich diversity is our collective strength”, cu numărul de referinţă 13-PM-166-BN-TR, cu finanţare de la Comisia Europeană.

Au participat 28 de profesori şi elevi din ţările partenere, şi anume Turcia, Polonia, Grecia, Cehia. Întâlnirea a vizat prezentarea produselor realizate de fiecare şcoală parteneră până la momentul vizitei, organizarea unor activităţi de promovare a parteneriatului, prezentarea sistemului educațional românesc, valorizarea pozitivă a diferenţelor culturale, ameliorarea competențelor de comunicare în limba engleză-limba proiectului. Au fost purtate discuţii despre website-ul comun şi despre raportarea finală. Delegaţiile au luat contact cu sistemul educaţional românesc prin participarea la activităţi curriculare şi extracurriculare organizate în cadrul şcolii. Vizitarea instituţiei a cuprins cele trei segmente - preşcolar, primar, gimnazial. Sesiunile de lucru din şcoală, întâlnirile cu oficialităţile locale, programul artistic realizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nimigea, cu Colegiul Naţional “Petru Rareş” sau Clubul Elevilor Beclean, excursiile sau vizitele tematice au familiarizat partenerii din proiect cu specificul local şi au dus la o mai bună cunoaştere a identităţii, tradiţiilor şi spiritualităţii româneşti.

Astfel de proiecte, menite să reunească persoane aparţinînd unor civilizaţii diferite, reuşesc să lupte realmente contra prejudecăţilor, xenofobiei, rasismului, promovând, înainte de toate, respectul pentru diferite expresii culturale tradiţionale, contribuind totodată la facilitarea dialogului intercultural şi la înţelegerea diversităţii ca forţă colectivă.

        

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Sectorial Comenius al Programului de Învăţare pe tot Parcursul Vieții. Toate informaţiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei si Formarii Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]