Puterea gândului există

Ce înseamnă puterea gândului? Există într-adevăr o influenţă a conştiinţei asupra materiei? Şi cum ar fi posibil astfel de influenţă? Prin ce mecanism poate acţiona modul nostru de a gândi asupra lumii materiale care ne înconjoară în fiecare zi? Ce trebuie să facem, cum trebuie să ne comportăm sau să gândim mai bine, pentru a beneficia de rezultate pozitive în viaţa noastră? În acest serial săptămânal, o să aruncăm de fiecare dată o rază de lumină pe acest subiect fascinant dintr-un unghi diferit, să ajungem în sfârşit la o părerea mai substanţială.

Ce zice ştiinţa naturală, de exemplu? Se pare, până acum nu prea există nicio confirmare pentru puterea gândului din partea ştiinţei. Sau există - şi numai noi nu ştim? Eu mărturisesc, această dovadă a fost dată deja de foarte mult timp! În acelaşi moment mă întreb: de ce nu a lovit o veste atât de bună ca un fulger în toate ţările de pe pământ? De ce sunt oamenii de ştiinţă încă aşa de precauţi, sceptici sau chiar ironici când vine vorba de un fenomen, care a fost aruncat de la început sub acoperişul unei clădiri pe care scrie cu litere negre "parapsihologia", şi mai departe "nu trebuie luat în serios". Un edificiu cam slab şi neglijat faţă de cetatea fortificată construită de fizica contemporană, care numeşte "realitatea".

Şi dacă există influenţa gândului conştient asupra materiei fizic, oare unde ar fi gemuleţul mic, care ne permite o privire din clădirea materială la partea spirituală de dincolo? Am ales pentru scopul meu de viaţă să încerc să vă construiesc acest pod. Un pod dintre lucrurile care parcă nu se leagă de loc până acum: ştiinţa şi spiritualitatea, realitatea şi fenomene de al şaptelea sens, lumea pământească şi lumea sufletească. Pentru că eu sunt convinsă că există o legătură puternică. De fapt, în sfârşit poate să ajungem la concluzie, că totul este acelaşi lucru, văzut numai din unghiuri diferite, descris cu cuvinte diferite – roşii sau tomate, krumpli sau cartofi?

Atunci, hai să dăm jos ochelarii întunecaţi care produc iluzii despre lumea materială stabilă şi neschimbătoare. Hai să învăţăm împreună cum să ajungem la mai multă fericire, la mai multă sănătate şi la mai mult succes în viaţă prin puterea modului de a gândi!

Pentru că în orice domeniu trebuie învăţate anume reguli şi cum se aplică să fie eficient. Dacă nu ştii nimic despre electromagnetism, nu poţi face un aparat de radio dintr-o bucată de sârmă, o spirală şi un condensator şi o simplă emisiune de radio ţi se pare ca o minune! Dacă ştii, este destul de simplu – numai dacă nu ştii suficient de bine, atunci poţi să te electrocutezi! Exact aşa este şi cu puterea gândului. Ne electrocutăm în continuu cu necazuri în viata. Dar nu pentru că puterea gândului nu funcţionează - funcţionează prea bine, numai că noi facem încă o grămadă de greşeli!

.

Comentarii

09/10/09 08:29
NICULAE ILIE

GANDURILE SUNT PE CAT DE EFICIENTE TOT ATAT DE PERICULOASE SI IN CELE MAI MULTE CAZURI MAI DEVREME SAU MAI TARZIU SE REINTORC,FIE POZITIVE SAU CHIAR NEGATIVE ASA CA TREBUIE SA NE GANDIM DE DOUA ORI INAINTE DE A PUNE IN PRACTICA .ACCENT PE PERSONALITATE SUFLETEASCA.

04/06/09 22:52

multumesc pentru gandulrile minunate care m-au impresionat foarte mult! exista intr-adevar o legatura puternica dintre personare care gandesc la fel. o sa scriu o data in viitor despre acest energia care leaga astfel de persoane, si creste prin aceasta legatura... acum, pur si simplu ma bucur sa urmariti serialul. va rog, niciodata nu uitati: orice care faceti are un sens, un scop, un efect, chiar daca nu se vede imediat in lumea materiala. suntem toti prins intr-o panza de paianjen, si daca paianjenul misca un picior, tremura toata panza. ganduri bune!

04/06/09 20:16
Catalin

Suntem ceea ce suntem prin gandurile noastre, care ne construiesc ca persoana, ii influenteaza pe cei din jur si ne apropie sau ne departeaza de adevar. Gandul poate construi sau darama cetati. Pentru ca in viata este important sa construiesti si sa daruiesti. Iar atunci cand te hotarasti sa mergi mai departe, cei care raman in urma sa iti continue constructia, stiind ca ii vei sprijini mereu. Cu gandul.

04/06/09 14:01
Roxana

Da, intr-adevar, puterea gandului exista, si se manifesta creativ sau distructiv, dupa cum noi stim sa il controlam sau il eliberam involuntar. Pentru ca se spune ca gandurile bune elibereaza, iar cele negative incatuseaza. Gandim si simtim in imagini si culori, iar asemenea pictorului care isi transpune gandul in imagine, ne putem crea si recrea propria viata in nuante calde si optimiste. Si, cel mai important, gandul micsoreaza distantele si ne aduce aproape de oamenii care ne-au marcat viata intr-un fel sau altul si pe care ii pastram mereu langa noi...fie si numai cu gandul. Astept cu interes continuarea serialului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]