Pacea prin ochi de copil

Veturia Seserman

Săptămâna Educației Globale a fost celebrată şi de cei mai mici şcolari de la Școala Gimnazială ,,Grigore Silași” Beclean,de elevii clasei pregătitoare C, respectiv a II-a B îndrumaţi de cadrele didactice Ileana Cristea şi Veturia Seserman. Pornind de la tema săptămânii,,Împreună pentru pace”, activităţile derulate au vizat facilitarea integrării active a elevilor în lumea contemporană. Şcolarii au prezentat simplu, dar concis viziunea lor despre pace. Pentru ei pacea se construieşte la nivel individual, în cadrul familiei şi prietenilor, extinzându-se în mediul apropiat lor: şcoală, colegii de joacă, vecinii,oamenii de pe stradă. Au subliniat că pentru ,,o lume mai bună, o lume în armonie” e nevoie de înţelegere, respect, prietenie, dragoste. Discuţiile despre pace, despre simbolurile ei s-au materializat în desene, postere sau mesaje civice numite sugestiv ,,Hora prieteniei” sau ,,Pacea prin ochi de copil”.

Punctul culminant al săptămânii l-a constituit întâlnirea cu elevii clasei a II-a de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Beclean, îndrumaţi de prof. Tatiana Silveşan. De altfel, îmbunătăţirea colaborării interinstituţionale şi promovarea unor principii democratice în relaţiile cu ceilalţi, reprezintă o parte dintre obiectivele vizate de Săptămâna Educației Globale. Cei mici şi-au prezentat materialele realizate în cursul săptămânii, au cântat şi s-au jucat împreună, dovedind prin faptele lor că pot promova pacea într-un modcreativ, plin de învăţăminte.

Eleanor Roosevelt afirma,,Nu este suficient să vorbești despre pace. Trebuie să crezi în ea. Şi nu este suficient să crezi în ea. Trebuie să faci eforturi pentru a o obține.”

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]