FLACĂRA VIOLETĂ - Introducere

Despre FLACĂRA VIOLETĂ, doctorul Teodor Vasile, autorul cărţii despre care vorbim astăzi, spune că este o terapie complementară integrativ-holistică creată prin întrepătrunderea elementelor psihoterapeutice experienţiale cu tehnici specifice abordate de medicina alternativă.

Teodor Vasile ne mărturiseşte un crez profesional cu care suntem total de acord: „Viziunea mea concepe acţiunea de redobândire a sănătăţii (sau de menţinere a acesteia) ca pe o terapie completă care se adresează fiinţei umane în întreg ansamblul ei, elementele călăuzitoare, atât pentru terapeut, cât şi pentru pacient fiind activarea şi utilizarea în procesul de vindecare şi de evoluţie a legăturii profunde Om-Dumnezeu, a Luminii şi Credinţei şi a Iubirii. Când pacientul, călăuzit de un terapeut complet, care s-ar dori în primul rând un vindecător spiritual, cu ajutorul Luminii şi al Iubirii, ajunge să-şi conştientizeze identitatea profundă, esenţa divină sau pe Domnul Dumnezeu din/în Inima sa, atunci suferinţa începe, într-un fel sau altul, să dispară.

Sănătatea o poţi păstra cu adevărat doar prin deplina conştientizare a Identităţii tale: „Sunt Copilul Domnului şi sunt creat din Lumină, după Chipul şi Asemănarea Sa”, pentru că, deopotrivă Domnul, „Tatăl nostru, prin Iubirea cea nemărginită” şi Lumina sunt Fundamental Incompatibile cu suferinţa, întunericul sau cu boala, indiferent pe ce plan se manifestă ele. Elementele definitorii ale Sinelui Adevărat, Dumnezeu şi Lumină (adică Scânteia Divină) sunt prezente în noi, precum şi natura esenţială a Divinităţii Supreme, Iubirea, Credinţa, doar credinţa noastră poate descătuşa aceste Forţe Divine şi ne poate transforma, prin Dăruirea de Sine, în ceea ce suntem în fapt, Fiinţe de Lumină!

Vindecarea se află chiar în noi, în mintea şi în sufletul nostru, în ceea ce gândim, în ceea ce înfăptuim, în acţiunile noastre de zi cu zi... aceasta este taina cea adevărată a vindecării!”

Am decis să scriu despre această carte şi să reproduc multe din cuvintele doctorului Teodor Vasile pentru că este o lucrare deosebit de utilă şi doresc să comunic pe această cale autorului că suntem mulţi oameni pe care îi ajută scrierea domniei sale acum (spun aceste cuvinte ca răspuns la îndelungata sa chibzuinţă de a publica). Drept urmare, sunt necesare aceste cărţi cu efect vindecător şi mă bucur că, deşi autorul a avut îndoieli despre gradul de pregătire al cititorilor în acest moment, totuşi a publicat, şi îi mulţumim. Cartea este un mijloc, ca şi apariţiile doctorului Teodor Vasile la televizor, de a comunica cu oameni care nu au posibilitatea să ajungă în Bucureşti.

Personal, am avut bucuria citind cartea să cunosc idei noi, dar să am şi confirmarea unor modalităţi corecte de a fiinţa şi de a vorbi cu cei din jur. Sigur, fiecare ne exprimăm cu propriile cuvinte, dar atunci când constatăm o esenţă comună în ideile şi conduita noastră cu un specialist de talia doctorului Teodor Vasile, suntem fericiţi. Atunci când vedem că din bibliografia unei lucrări atât de importante ca aceasta avem unele cărţi citite deja, suntem mai motivaţi să o parcurgem cu încredere. Îndrumările psihologului Teodor Vasile, pe care le găsim în această carte, sunt adevărate medicamente duhovniceşti.

Din Capitolul VII al cărţii am să mă refer la o parte din răspunsul dat de autor la întrebarea: Frica se poate vindeca?

Frica este cea care ne blochează/paralizează posibilitatea de a răspândi în jurul nostru iubire, în primul rând pentru că, percepând unele fiinţe ca fiindu-ne ostile, şi prin urmare nedemne de iubirea noastră, nu facem decât să adâncim separarea şi să permitem apariţia conflictelor, şi în consecinţă, a durerii. Prin urmare, nu ne putem vindeca decât dacă ne eliberăm de sentimentul de frică, dacă realizăm că nu există nimic în afara noastră care să ne poată afecta adevărata fiinţă, care este pură şi neschimbată. Şi, în acelaşi timp, dacă reuşim să îi privim pe semenii noştri fără a-i judeca, înţelegând că şi adevărata lor esenţă este tot pură şi cu nimic diferită de a noastră, iar ceea ce face ca ei să pară diferiţi, bolnavi, neatrăgători sau ostili, nu reprezintă decât false imagini sau perdele de iluzii proiectate de Eul nostru.

Doctorul Teodor Vasile spune: Şi boala este tot o iluzie! Îndrăznesc să fac această afirmaţie care poate părea hazardată cuiva care se luptă de ani de zile cu suferinţa, însă acesta trebuie să ştie că „nu poţi cu adevărat să vindeci până nu te trezeşti şi înţelegi că nu este nimic de vindecat”, cum spune o maximă străveche. Este adevărat că ceea ce percepem cu simţurile noastre, vizavi de lumea exterioară şi de noi înşine, este determinat de valorile şi convingerile noastre. Ceea ce vedem şi considerăm că există – există numai pentru că noi credem. Boala, ca şi frica, porneşte chiar din mintea noastră, este rezultatul minţii noastre înspăimântate. De aceea renunţarea la frică conduce în mod aproape automat la dispariţia bolii.

Eliberarea de frică este ceea ce ne trebuie pentru a ne permite să vedem adevărul care a existat dintotdeauna în faţa noastră, dar pe care nu ne-am îngăduit să îl percepem. Eliberaţi de frică putem să vedem cine suntem cu adevărat. Pentru a reuşi să ne eliberăm de frică, avem nevoie de a crede real că nu suntem singuri. „Avem nevoie de credinţa nezdruncinată că Dumnezeu ştie exact de ce avem nevoie în fiecare moment al existenţei noastre şi avem nevoie de acceptarea detaşată a tuturor experienţeleor care ni se oferă, desigur, toate spre binele nostru.”

Dacă Dumnezeu vrea, pe 9 ianuarie 2010 vom continua să vorbim despre FLACĂRA VIOLETĂ – Vizualizarea.

Până atunci, vă urez din suflet: LA MULŢI ANI!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]