Concurs internaţional de matematică la Beclean

196 de elevi (clasele III – VIII) din Ucraina, Republica Moldova şi România (judeţele Gorj, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Cluj) au participat recent, la Beclean, la Trofeul “Sever-Aurel Groze”, în cadrul primului concurs internaţional de matematică desfăşurat vreodată pe aceste meleaguri someşene, singurul ţinut în memoria marii personalităţi a lumii academice clujene ce dă, la propriu, nume şi anvergură evenimentului.
Festivitatea de deschidere a avut loc vineri în prezenţa Ioanei Chiorean, cadru didactic la Universitatea Babeş –Bolyai, fiica profesorului universitar a cărui memorie a fost cinstită inclusiv printr-un moment de reculegere păstrat de toată suflarea prezentă în sala de spectacole a Casei de Cultură “Radu Săplăcan” din Beclean. În sală la prezidiul momentului inaugural al concursului au mai fost prezenţi profesoara Liana Lupşa, de la aceeaşi universitate clujeană de prestigiu, conducerea şi profesori de la Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi” din Beclean, gazda concursului şi şeful administraţiei publice locale, primarul Nicolae Moldovan, precum şi inspectorul de specialitate Lucica Iacob. Toţi au avut cuvinte de mulţumire şi consideraţie pentru organizarea unei manifestări cu prestanţă intelectuală deosebită, în măsură să angreneze şi să mobilizeze într-un efort remarcabil atâţia elevi, profesori, directori şi inspectori.
Pe toată durata concursului baza turistică din zona Figa a fost disponibilă, la liber, spre vizitare şi folosire pentru toţi participanţii la competiţie. De asemenea, conducerea administraţiei publice locale beclenare a precizat că evenimentul va avea continuitate pentru cel puţin încă trei ani câţi mai sunt până la încheierea mandatului aflat acum în exerciţiu, cu gând de perfecţionare organizatorică pe parcursul ediţiilor viitoare.
La acest concurs, judeţul nostru a fost reprezentat prin elevi de la Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi”, Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Beclean; Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu", Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu", Şcolile Generale numărul 1, "Avram Iancu", "Lucian Blaga" şi "Ştefan cel Mare" din Bistriţa; Şcoala Generală "Mihai Eminescu" şi Colegiul Naţional "George Coşbuc” din Năsăud; Liceul Tehnologic din Telciu şi Şcoala Generală din Sângeorz Băi. În urma evaluărilor făcute de către profesorii proveniţi din toate zonele participante, au primit distincţii şi menţiuni jumătate din concurenţii înscrişi la fiecare nivel de studiu (clasă); primii trei clasaţi au fost de asemenea recompensaţi cu medalii şi premii în bani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]