Câteva sute de bistriţeni au venit să-şi cunoască noua echipă de handbal feminin! Nu rata turneul de pregătire de la Bistriţa!

Sala Polivalentă a adunat împreună comunitatea bistriţeană cu adevărat iubitoare de handbal.  Câteva sute de împătimiţi ai sportului venind să cunoască noua echipă de handbal feminin CSM Bistriţa, ce va debuta în septembrie în Liga Naţională. Fetele antrenate de  Horaţiu Paşca şi Radu Moldovan au disputat un meci demonstrativ, lotul fiind împărţit în 2 echipe, un antrenament cu public şi cu inimoasa galerie.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, primari, şefi ai serviciilor deconcentrate, oameni de afaceri şi oameni de bine sau care vor binele sportului s-au aşezat împreună în tribunele Sălii Polivalente, ce şi-a schimbat şi înfăţişarea, odată cu afişarea noii echipe, dar şi a sponsorilor.

După prestaţia majoretelor de la Cheers, fiecare sportivă a fost prezentată publicului, fiind punctate echipele la care au evoluat, convocările şi participările cu echipa naţională, titlurile avute în palmares pe perioada junioratului şi senioratului. Cei prezenţi în sală au primit şi broşuri d eprezentare, inclusiv programul competiţional din sezonul 2016-2017, care va debuta, după cum aminteam, în 4 septembrie.

„Dragi prieteni, iubitori ai handbalului feminin bistrițean,

Pentru prima dată, Bistriţa-Năsăud este pe prima scenă a handbalului feminin din ţara noastră. Într-o perioadă scurtă de timp, după doar doi ani de la construcţia acestui proiect, ca o comunitate adevărată, am reuşit împreună - sportive, antrenori, staff, autorităţi, şi suporteri deopotrivă – să împlinim un vis, CSM Bistriţa în Liga Naţională. 

Susţinerea handbalului bistriţean nu a fost doar o alocare financiară de la bugetul judeţului, ci dorinţa tuturor de a fi reprezentaţi cu eleganţă şi demnitate în sportul de echipă din România.

O echipă care a muncit cu seriozitate, profesionalism şi devotament pentru culorile Bistriţei ne-a făcut să simţim împreună bucuria victoriilor, în tribunele Sălii Polivalente. Fiecare meci ne-a bucurat inimile, a adus  un plus de respect de sine pentru bistriţeni, un plus de mândrie pentru judeţul Bistriţa-Năsăud.

Am ajuns în lumea bună a handbalului şi cred cu tărie că ne merităm locul. Doar împreună ne putem construi şi de acum încolo respectul şi preţuirea printre cluburile din Liga Naţională, unele cu bugete de cinci ori mai mari ca al nostru. Aici e altceva. Bistriţa este o comunitate, unde există un spirit de echipă care face ca lucrurile să se lege şi să continue.

Vă aşteptăm în Sala Polivalentă în număr cât mai mare la fiecare partidă ca să transmitem dragostea şi susţinerea noastră fetelor şi să le însufleţim în lupta pentru obţinerea victoriilor”, este mesajul transmis de un iubitor al sportului, Emil Radu Moldovan  - preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

*** 

Vineri şi sâmbătă, 12-13 august, sunteţi aşteptaţi la turneul amical de la Sala Polivalentă, invitatele CSM Bistriţa fiind SCM CRAIOVA, HC ZALĂU ŞI UNIVERSITATEA CLUJ. Vom reveni cu orele de desfăşurare a partidelor.

Iată noua formulă a CSM Bistriţa!

Horaţiu Paşca – antrenor principal (n. 5 iunie 1980, Bistriţa)

         A absolvit Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa, urmând apoi cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Cluj-Napoca, cu specializare în handbal. Din 2002, a activat ca profesor de educaţie fizică şi sport la LPS Bistriţa (o perioadă director adjunct), pentru ca, în sezonul 2013-2014, să fie antrenor principal la Universitatea Jolidon Cluj-Napoca. În 2014 revine la Bistriţa, ca antrenor principal, pornind acest proiect ce-şi avea ca obiectiv Liga Naţională.

         În palmaresul său figurează cooptarea sa ca antrenor la Centrul Naţional Olimpic Râmnicu Vâlcea, titlul de vicecampion naţional cu junioarele I de la LPS Bistriţa (2013), finalist în Supercupa României cu „U” Cluj, sferturi de finală în EHF cu „U” Cluj (2014) şi locul IV la finalul sezonului 2014.

 

Radu Alexandru Moldovan – antrenor (n. 9 mai 1978, Bistriţa)

         După finalizarea studiilor la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, acesta urmează Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Cluj-Napoca, cu specializare în handbal. Este profesor la Catedra de handbal a LPS Bistriţa din 2003. Ca sportiv, a activat în campionatele naţionale ale şcolilor, ulterior ale juniorilor, fiind coleg de generaţie cu Rareş Fortuneanu, la seniori evoluând în Divizia A cu Comelf-Ario Bistriţa.

         Ca profesor-antrenor, a participat la turneele finale, culminând cu medalia de argint la junioare I (2013). A promovat la loturile naţionale pe Cristina Laszlo, Alexandra Lup, Daciana Hosu.

 

Viorel Paraschiv – director sportiv (n. 27 decembrie 1974, Bucureşti)

         Viorel Paraschiv a colaborat cu mai multe echipe de-a lungul carierei sale, şi anume cu Steaua (rugby), Universitatea  Alexandrion Cluj (handbal) şi Remin Deva (handbal).

 

Ionuţ Rus – administrator delegat (n. 22 iunie 1992, Bistriţa)

         În sezonul trecut, acesta a deţinut funcţia de administrator social media pentru promovarea CSM Bistriţa. A colaborat cu jucătoarele Lois Abbingh, Melinda Geiger, Valentina Ardean-Elisei şi Jakob Vestergaard (antrenorul echipei CSM Bucureşti).

 

Radu Caizer – medic sportiv (n. 3 aprilie 1958, Bistriţa)

         Absolvent al Facultăţii de Medicină de la Cluj-Napoca şi component al unei familii cu tradiţii fotbalistice, medicul Radu Caizer a fost el însuşi jucător al Gloriei între anii 1970-1977, după care a trecut la echipa mare. Din 1993, Radu Caizer a fost medicul sportiv al Gloriei Bistriţa, fiind un desăvârşit profesionist în medicina sportivă. Nu a trădat fotbalul, dar s-a lăsat atras de handbal, fiind alături de componentele echipei CSM Bistriţa din 2015 încoace.

 

Lucian Valentin Andreieş – preparator fizic (n. 24 august 1988, Bistriţa)

         Atras de sport încă de mic, a urmat cursurile LPS Bistriţa, pe care şi le-a desăvârşit la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport de la UBB Extensia Bistriţa. Este şi absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca. A fost preparator fizic la FC Gloria Bistriţa, iar acum este alături de handbalistele de la CSM Bistriţa.

 

Alexandru Filip Chiuzan – tehnician maseur (n. 23 noiembrie 1992, Bistriţa)

         A absolvit, în 2005, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UBB Cluj-Napoca, fiind în prezent masterand la aceeaşi facultate. În perioada junioratului a jucat fotbal, apoi a devenit arbitru de fotbal. Din 2012 activează ca tehnician maseur la CSM Bistriţa, participând la diferite cursuri de perfecţionare.

 

Lotul de jucătoare, sezonul 2016-2017

 

Andreea Mariana Bărbos (n. 30 noiembrie 1992, Baia Mare)

         Extrema dreaptă şi-a petrecut junioratul la CSS II Baia Mare, perioadă în care a obţinut medalii de aur şi de bronz în competiţiile naţionale. În 2010 face pasul la senioare, la HCM Baia Mare, pentru ca din 2011, timp de trei sezoane, să joace pentru Dunărea Brăila, cu care a cucerit şi medalia de bronz. În sezonul 2014-2015, Andreea Bărbos a evoluat la CSU Neptun Constanţa, iar din 2015 este la Bistriţa. În palmaresul său figurează convocarea la loturile naţionale de junioare şi tineret, cu care are câte două participări la campionatele mondiale şi campionatele europene.

 

Roxana Denisa-Elena Caragea (n. 30 ianuarie 1992, Iaşi)

         Portarul CSM Bistriţa şi-a petrecut junioratul la CSS II Bucureşti, dar şi la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, în perioada 2008-2011. Timp de două sezoane a jucat la Rapid Bucureşti, pentru ca în perioada 2013-2014 să apere poarta SCM Universitatea Piteşti. A venit la Bistriţa în 2014. A fost componentă a lotului naţional de junioare.

 

Oana Roxana Cîrstea (n. 5 februarie 1989, Craiova)

         Şi-a început activitatea sportivă la Slatina, echipă cu care câştigă, la nivel de juniori, campionatele naţionale, fiind de altfel şi o componentă a loturilor naţionale de junioare şi tineret. În 2008, a promovat în Liga Naţională cu echipa din Slatina, un an mai târziu transferându-se la Tomis Constanţa, cu care câştigă medalia de bronz. În 2012, ajunge la Corona Braşov, formaţie cu care obţine o medalie de argint şi una de bronz în campionatul naţional. Din 2015, Oana Cîrstea evoluează pentru CSM Bistriţa.

 

Oana Florica Chirilă (n. 3 mai 1981, Cluj-Napoca)

         Absolventă a Facultăţii de Educaţie şi Sport din cadrul UBB Cluj-Napoca, Oana Chirilă a început să joace handbal în oraşul natal, impunându-se încă de junioară, obţinând nu mai puţin de trei titluri de campioană şi unul de vicecampioană.

         Din 1997 şi până în 2002 joacă pentru „U” Cluj, cu care cucereşte medalia de bronz. În 2002 pleacă la Elda Prestigio, formaţie cu care este, două sezoane, campioană, vicecampioană a Spaniei, câştigătoare a Cupei şi a Supercupei Spaniei. Joacă cu această formaţie în grupele Ligii Campionilor, în semifinalele Cupei EHF, fiind finalistă în aceeaşi competiţie în 2010. În sezonul 2010-2011, a jucat la Itxako Reino Navarra, cu care câştigă toate competiţiile Spaniei şi ajunge în finala Ligii Campionilor. În 2011 se întoarce în ţară, la Oltchim Râmnicu Vâlcea, echipă cu care devine, în 2012, campioană naţională şi semifinalistă a Ligii Campionilor. Înainte de a veni la Bistriţa, Oana Chirilă a jucat un sezon la Alba Sebeş, cu care promovează în Liga Naţională.

         Palmaresul Oanei Chirilă este la fel de impresionant şi la lotul naţional, fiind campioană europeană de junioare (1999), campioană europeană de tineret (2000), campioană mondială universitară (2002), vicecampioană mondială senioare (2005), medalie de bronz la CE 2010.

 

Daniela Crap (n. 27 septembrie 1984, Bacău)

         Junioratul şi-l parcurge la CSS Bacău, evoluând apoi pentru Silcotub Zalău (2000-2008), DVSC Debrecen (2008-2009), Jolidon Cluj (2009-2010), SCM Craiova (2010-2011), CSM Ploieşti (2011-2013), HCM Roman (2013-2015). Din 2015 joacă la CSM Bistriţa.

         Daniela Crap a fost golgetera Ligii Naţionale în 2006, fiind campioană cu Silcotub Zalău şi câştigătoare a Cupei României, dar şi finalistă a aceleiaşi competiţii cu HCM Roman. În 2008, cu echipa României, a obţinut locul V la Campionatul European de senioare.

 

Denisa Dorhoi (n. 9 decembrie 1990, Bistriţa)

A început cariera în handbal la LPS Bistriţa, sub atenta îndrumare a profesorului Iuliu Crăciun. Odată cu încheierea junioratului, Denisa a făcut pasul spre CSM Bistriţa, club căruia şi-a dedicat întraga carieră şi alături de care a promovat în Liga Naţională la finele sezonului trecut.

 

Ana Marinela Gherman (n. 28 martie 1985, Luduș)

Marinela Gherman a început să joace handbal la Luduș, avându-l ca antrenor pe profesorul Tănase Bologa. Junioratul și l-a făcut la Cluj, la Clubul Sportiv Școlar Viitorul, de unde a fost apoi cooptată în echipa de senioare a „U” Cluj, cu care a jucat finala Cupei Challenge (2007) și a ajuns până în sferturile de finală ale Cupei Cupelor (2008).

În 2009, Gherman a semnat cu HCM Roman,[unde a jucat timp de patru ani. În vara anului 2013, s-a transferat în Islanda, la Valur Reykjavik, pentru care a jucat până în decembrie 2013, când s-a întors în România, semnând cu CSM București, după care a trecut la CSM Ploieşti şi, sezonul precedent, la HCM Roman. 

Marinela Gherman este medaliată cu bronz la Campionatul Mondial Universitar din 2008.

 

Irina Ivan (n. 6 martie 1992, Suceava) 

Chiar dacă este originară din Suceava, unde a jucat pentru echipa Liceului cu Program Sportiv, Irina Ivan s-a remarcat la LPS Iaşi, cu care a devenit campioană naţională de junioare I (anul 2011). Selectată la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, după ce a trecut şi pe la HCM Roman, a ajuns la „U” Cluj, unde a devenit vicecampioană în anul 2012, pentru ca în anul următor să cucerească medalia de bronz. Irina Ivan a jucat în sferturile de finală ale Cupei EHF în 2014.

Ana Maria Măzăreanu (n, 4 februarie 1993, Iaşi)

Şi-a început cariera la LPS Iaşi, fiind selectată la Centrul Naţional de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea, evoluând şi pentru HCM Buzău. În sezonul competiţional precedent a jucat la „U” Cluj, de unde a venit la CSM Bistriţa. Are în palmares titlul de campioană naţională cu LPS Iaşi la junioare I, bronz la junioare III şi bronz la junioare II. 

 

Magdalena Elena Paraschiv (n. 11 august 1982, Buzău)

         A început handbalul la LPS Buzău, fiind medaliată cu bronz, în timpul junioratului la Astral Poşta Câlnău. În 2004, devine vicecampioană cu Remin Deva, iar în 2005 cu Rapid Bucureşti. În acelaşi an se transferă la „U” Cluj, cu care câştigă medalia de bronz (2008 şi 2013) în Liga Naţională, titlul de vicecampioană (2009-2010, 2010-2011, 2011-2012), accesând, pe plan european, grupele EHF. 

         În vitrina sa apar medalia de bronz de la Campionatul Mondial Universitar (2008), medalia de aur de la Cupa Mondială (2010), medalia de bronz de la CE (2010), medalia de argint de la Campionatul Modial Universitar (2010). În 2010, a fost desemnată al doilea cel mai bun sportiv al clubului Universitatea Cluj-Napoca.

 

Andrada Maior Paşca (n. 21 februarie 1993, Baia Mare)

         A început handbalul la CS Marta Baia Mare, având –o ca prim antrenor chiar pe mama sa, în perioada 2001-2007. Ulterior a evoluat, tot ca junioară, la CSS II Baia Mare, perioadă în care obţine titluri de campioană şi vicecampioană naţională. Pasul spre senioare l-a făcut la HCM Baia Mare, în 2011, pentru ca din 2014 să evolueze, timp de un sezon, la HC Zalău. Extrema stângă a ajuns la Bistriţa în 2015.

         În palmaresul său figurează deja titlul de vicecampioană naţională şi câştigătoare a Cupei României (2012- 2013), dar şi de campioană naţională, câştigătoare a Cupei României, a Supercupei României şi participare în Liga Campionilor (2013-2014), toate acestea alături de HCM Baia Mare.

 

Gabriela Preda (n. 22 iulie 1987, Târgu Neamț)

Jucătoarea originară din Târgu Neamț a jucat în cariera sa pentru HCM Baia Mare, la care a și debutat în Liga Națională în anul 2006, evoluând ulterior şi pentru SCM Craiova (2009-2011), CSM București (2011-2013), HCM Roman (2013-2015). Ultimul sezon şi l-a petrecut tot la HCM Baia Mare, de unde a fost transferată la Bistriţa. Are 12 selecții în echipa națională a României.

 

Laura Ioana Pristăviţa (n. 20 iulie 1989, Bistriţa)

 

         A început handbalul la Bistriţa, în perioada şcolară de la LPS. Din 2008 până în 2012 a jucat la Jolidon Cluj, pentru ca până în 2015 să evolueze la HCM Baia Mare. Din returul sezonului trecut, Laura Pristăviţa (Oltean) revine acasă.

         În Liga Naţională a cucerit medalia de aur în sezonul 2014 şi medalia de argint în alte cinci sezone competiţionale. A câştigat de trei ori Cupa României şi tot de atâtea ori Supercupa României. Laura are şi experienţă europeană, acumulată la Baia Mare, şi se poate mândri cu o medalie de bronz cu echipa de junioare a României la CE din 2007.

 

Daniela Rațiu  (n. 14 septembrie 1988, Slatina)

Junioratul l-a făcut la LPS Slatina, iar cariera de jucătoare în Liga Naţională a început  în 2007 la echipa Universitatea Jolidon Cluj-Napoca, pentru care a jucat timp de patru sezoane. Alături de Universitatea Cluj a reușit să ajungă în sferturile de finală ale Challange Cup (2007-2008), medalia de argint în Liga Națională (sezoanele 2009-2010 și 2010-2011), optimile de finală ale Cupei EHF (2010-2011).

Din 2011 a jucat la ACS Corona Brașov, cu care a ajuns în finala Cupei României în sezonul 2012-2013, ocupând locul secund. Este  câștigătoare a medaliei de argint în Liga Națională în sezonul 2013-2014 și a medaliei de bronz în sezoanele 2014-2015 și 2015-2016. Totodată, în sezonul 2014-2015 a jucat alături de Corona Brașov în optimile de finală ale Cupei EHF, în sezonul 2015-2016 jucând în semifinala aceleiaşi competiţii, pierdută în fața celor de la TuS Metzingen.

 

Lia Cristina Sîntămărean (n. 19 martie 1988, Zalău)

Portarul Cristina Sîntămărean – descoperită de profesorul Teodor Cheţa şi promovată de la CSS Zalău la echipa mare - a evoluat în cariera sa, în România,  pentru Sicotub Zalău, Corona Braşov, CSM Bacău, dar şi la HCM Râmnicu Vâlcea, iar în Franţa, pentru CAEN Colombelles.  

Pe vremea cînd era junioară, a câştigat cu echipa naţională medalia de argint la europenele din Austria şi pe cea de bronz la mondialele din Canada, iar la tineret a obţinut o medalie de bronz la Campionatul European de la Izmir. A semnat în această vară un angajament cu echipa noastră.

 

Iulia Cristina Szabo (n. 17 februarie 1999, Bistriţa)

         La 8 ani a început să joace handbal la LPS Bistriţa, acolo unde este elevă,  avându-l antrenor pe prof. Horaţiu Paşca. Din 2008, a continuat la CS Handsport cu antrenoarea Carmen Mican. În 2012 se transferă, din nou, la echipa LP Bistriţa, avându-i antrenori pe Horaţiu Paşca şi Radu Moldovan, iar la junioare 2 pe Iuliu Crăciun, pentru ca din 2015 să activeze şi la CSM Bistriţa.

 

Szilvia Szabo (n. 3 iulie 1996, Odorheiu Secuiesc)

         În perioada 2006-2011, Szilvia Szabo joacă la Zetea, timp în care obţine locul V la Campionatele Naţionale. Din 2011, evoluează pentru CSS Odorhei, cel mai bun rezultat fiind locul V la Campionatul Naţional de junioare I. Din 2011, este componenta lotului naţional de junioare. În acest an a promovat cu CSM Bistriţa în Liga Naţională şi a fost convocată la lotul naţional de tineret al României.

 

Simina Ioana Vezentan (n. 25 ianuarie 1991, Baia Mare)

         În perioada junioratului, Simina Vezentan a jucat la Extrem Baia Mare, primul ei antrenor fiind Sorin Rădulescu. În 2007, obţine medalia de argint la junioare II, iar în 2010 cucereşte medalia de bronz la junioare I. Este anul în care trece la seniorat, la HC Zalău, cu care participă în Cupa EHF. În 2011, este împrumutată la CSM Bistriţa, pentru ca în perioada 2012-2013 să revină la Zalău, cu care este semifinalistă în Cupa EHF. În sezonul 2013-2014, evoluează tot pentru Zalău, în tur, fiind împrumutată la SCH Craiova. Din 2014, a venit la Bistriţa cu care reuşeşte promovarea în acest an.

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5