Bacul statistic

Sesiunea iunie-iulie 2010 a examenului de Bacalaureat a debutat cu proba scrisă la limba şi literatura română. Din numărul total de 3144 de înscrişi la aceasta probă, au fost prezenţi 3070 de candidaţi, iar 43 au fost absenţi. Restul de 31 de candidaţi, au primit echivalare pentru această probă scrisă, pentru care au obţinut nota minimă 5 in ani anteriori. În judeţul Bistriţa-Năsăud două eleve au fost eliminate de la examen, pentru tentativa de fraudă. Un caz a fost înregistrat la centrul de examen de la Colegiul Naţional "Petru Rareş" din Beclean, iar altul la centrul de examen de la Grupul Şcolar "Grigore Moisil" Bistriţa. La proba scrisă la limba şi literatura maternă 42 de elevi au fost înscrişi pentru limba maghiară, iar 14 pentru limba germană.

Peste 3.000 de elevi bistriţeni au susţinut penultima probă a examenului de Bacalaureat. Elevii care sunt absolvenţi de clase cu profil real au primit subiecte la Matematică (T1 sau T2), iar cei care sunt absolvenţi de profil uman au susţinut proba scrisă la Istorie.

Din totalul de 3.144 de elevi inscrişi, 3.048 de elevi au fost prezenţi, iar 41 de candidati au fost absenţi. Restul de 53 de elevi au avut echivalare pentru aceasta probă scrisă: unul la Matematica T1, 47 la Matematică T2 si cinci la Istorie. Din numărul total de elevi prezenţi, 405 au dat proba la Matematică T1, 2201 la Matematică T2 şi 442 la Istorie. Cinci elevi au ales să lipsească azi de la proba scrisă la Istorie, doi elevi au lipsit de la Matematică T1, iar 34 de elevi au fost înregistraţi ca absenţi la Matematică T2. Un singur elev a fost eliminat azi de la această probă, pentru tentativă de fraudă. Incidentul s-a petrecut la centrul de examen de la Liceul Teoretic „Solomon Haliţă“ din Sângeorz-Băi, unde o elevă a încercat să copieze la matematică, ne comunică purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Mihaela Hiticaş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]