Ani Bob intră în istoria judeţului drept prima femeie prefect

„Misiunea mea nu are culoare politică şi vă asigur că voi fi echidistantă în întreaga activitate de administraţie publică”

Deputați, directori ai instituțiilor deconcentrate sau din subordinea unor ministere, șefii ai instituțiilor militarizate ale MAI, foşti colegi de serviciu sau de partid, „înarmaţi” cu buchete de flori preponderent galbene, cu toţii şi-au dat sâmbătă întâlnire la Palatul Administrativ, la ceremonialul de instalare a noului prefect Ani Nastasia Bob.
Demersul a fost girat de prezenţa lui Mircea Duşa, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, cel care a prezentat hotărârile Guvernului cu privire la încetarea mandatului prefectului Cristian Florian şi al subprefectului Ioan Cătălin Păun, dar şi de numire în funcţie a lui Ani Bob. După depunerea jurământului de credinţă de către noul înalt funcţionar public, ministrul Mircea Duşa le-a mulţumit foştilor reprezentanţi ai Guvernului pentru activitatea desfăşurată, urându-le suuces pe viitor, oriunde se vor duce...
„Pe perioada campaniei electorale să vă feriţi să participaţi la diverse acţiuni politice, dumneavoastră aveţi o misiune foarte stipulată în legile ţării, aceea de a coordona şi asigura bunul mers al serviciilor deconcentrate. Doamna prefect, vă rog să fiţi foarte fermă şi să îi rog şi pe colegii de la Inspectoratul de Poliţie, de la Inspectoratul de Jandarmi, să nu vă implicaţi în activităţi politice. Lăsaţi campania pe seama candidaţilor la funcţii de preşedinte al CJ, la cele de primari, de consilieri, şi dumneavoastră ocupaţi-vă de gestionarea problemelor economice, sociale şi administrative ale judeţului”, a spus ministrul delegat Mircea Duşa, adăugând că rolul noii conduceri a Prefecturii este de a arăta că se poate face un alt tip de administraţie locală, în interesul cetăţeanului, reprezentând un factor de echilibru în judeţ.
De cealaltă parte, prefectul Florian a ţinut să reamintească de buna colaborare cu primarii, cu directorii instituţiilor deconcentrate, care „şi-a arătat roadele” prin locul fruntaş pe care îl ocupă judeţul la atragerea fondurilor europene.”Doamna prefect, vă dorec să aveţi parte de cel puţin aceeaşi susţinere şi bună colaborare de care eu m-am bucurat în mai bine de trei ani”, a spus fostul prefect Cristian Florian, oferindu-i înlocuitoarei sale un buchet de trandafiri.
Primul discurs al noului prefect a adus, în prim plan, priorităţile pe care aceasta le va avea în perioada imediat următoare, fie că vorbim de corecta desfăşurare a alegerilor locale din 10 iunie, fie de asigurarea implementării programului de guvernare.
„Pot să afirm că din prima zi de învestitură voi asigura împreună cu instituţia pe care o reprezint de astăzi respectarea Constituţiei şi a legilor ţării. Misiunea mea nu are culoare politică şi vă asigur că voi fi echidistantă în întreaga activitate de administraţie publică. Nu întâmplător, astăzi, aici, sunt invitaţi toţi membrii Colegiului Prefectural, precum şi structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor.
Cer ca exemplul meu să fie urmat de toţi conducătorii structurilor guvernamentale. Aşa cum eu nu fac politică din funcţia de prefect, aşa voi veghea ca niciun şef din instituţiile deconcentrate sau serviciile subordonate să nu facă politică. Voi urmări să facă doar activităţi în folosul cetăţeanului, în raport cu instituţia pe care o reprezintă”, a declarat prefectul Ani Bob.
Prefectul judeţului a anunţat, din capul locului, că va verifica toate situaţiile de incompatibilitate şi va lua măsurile legale care se impun. De asemenea, priorităţile cuprinse în programul de guvernare al Executivului devin şi priorităţile prefectului, a menţionat Ani Bob, de la „respectarea legii, fără excepţii, fără derogări sau scuze”, „repararea inechităţilor sociale”, implementarea unei viziuni economice de lungă durată, depolitizarea administraţiei, până la „tolerenţă zero faţă de corupţie şi clientelism”.
Finalmente, prefectul Ani Bob s-a angajat ca alagerile locale să se desfăşoare corect până la „ultimul amănunt” al procesului electoral, pentru că alegerile reprezintă procesul fundamental al democraţiei. „Experienţa mea de funcţionar public dobândită în 16 ani de activitate, îmi dă încredere că voi asigura bunul mers al instituţiei prin profesionalism şi comunicare”, a concluzionat prefectul Ani Bob.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]