Alexandru Pugna, în juriu şi în recital la Festivalul „Drăgan Muntean”

A doua ediţie a Festivalului Concurs Naţional de interpretare vocală a cântecului popular românesc, dedicat celui mai cunoscut interpret de folclor din judeţul Hunedoara, regretatul Drăgan Muntean, va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Solişti de muzică populară din toate zonele ţării, vor participa la acest evenimentul organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Hunedoara.
Atât la preselecţie, cât şi în timpul concursului, concurenţii vor trebui să interpreteze o doină sau o baladă fără acompaniament muzical şi un cântec cu acompaniament muzical specific zonei pe care o reprezintă. De asemenea, participanţii vor trebui să îşi descrie costumele populare pe care le vor purta şi să răspundă şi la câteva întrebări referitoare la activitatea artistică şi repertoriul lui Drăgan Muntean. Juriul va fi compus din personalităţi marcante ale genului, specialişti în domeniul etnomuzicologiei, etnografiei şi folclorului muzical şi literar românesc: preşedintele juriului-profesor univ. dr. Ioan Bocşa, prof. Gelu Stan, prof. Gelu Furdui şi îndrăgiţii artişti Mariana Deac şi Alexandru Pugna. Gala Laureaţilor va avea loc în sala mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva. Laureaţii vor participa şi la „Festivalul Pădurenilor” , organizat în week-end-ul ce urmează, pe Dealul Cornetului din Poieniţa Voinii, satul natal al îndrăgitul interpret Drăgan Muntean. Iubitorii de muzică folclorică vor urmări recitaluri cu îndrăgiţii artişti: Alexandru Pugna, Florica Zaha, Bogdan Toma, Cristian Fodor, Ioan Bocşa, Mariana Deac, Marius Ciprian Pop, Ciprian Roman, Eugen Mihăilă şi grupul vocal „Junii de la Jidvei”. Soliştii vor fi acompaniaţi de orchestra „Jidvei România”, condusă de profesorul Stelian Stoica.

Comentarii

27/07/13 12:24
Maria

Probabil angrenat politic ca de altfel in judet unde e obisnuit sa centreze sa dea cu capul si de fiecare data are pretentia sa fie gol. Culmea de fiecare data nimereste pe langa bara dar in prop[ria iluzie optica de fiecare data inscrie. Domnilor ori conduceti un judet si atunci terminati cu mascarada ieftina de a fi si cantareti ori lasati judetul la cei ce se pricep sa il conduca. Nu poti sa faci zece lucruri sa ai pretentia ca le faci bine. Asta din punct de vedere uman ori poate sunteti altceva si nu stim noi?

28/07/13 00:26
vasile i.

De la distanta "Maria" e rea. Daca ea poate face un singur lucru, crede ca toata
lumea e neputincioasa ca ea! :)))))

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]