7 FEBRUARIE- ZIUA SIGURANŢEI PE INTERNET

Marţi, 7 februarie, începând cu ora 09.00, la Colegiul Tehnic Infoel din Bistriţa, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud iniţiază un demers de informare a tinerilor elevi de liceu despre modul de funcţionare a platformei de raportare a abuzurilor de pe internet - www.safernet.ro.

Acţiunea se înscrie în protocolul de colaborare dintre Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi Centrul pentru copii dispăruţi şi exploataţi sexual – FOCUS.

În susţinerea sesiunilor de informare, ofiţerii de analiză şi prevenire a criminalităţii vor prezenta un material informativ cu riscurile şi vulnerabilităŢile utilizării internetului de către tineri/minori, şi vor explica funcŢionarea platformei www.safernet.ro.

De asemenea, vor fi aplicate chestionare pentru a surprinde nivelurile de utilizare a Internetului şi de cunoaştere a riscurilor implicite.

Hotline-ul SAFERNET.RO este componenta de raportare dezvoltată de asociaţia FOCUS în cadrul proiectului "Sigur.Info", finanţat de Comisia Europeană şi implementat de consorţiul din care fac parte "Salvaţi Copiii", FOCUS şi Positive Media Iaşi. Este un punct civil de contact, care primeşte şi gestionează sesizarile de pe Internet referitoare la sau afectând copiii şi având caracter ilegal, respectiv dăunător.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]