Mitropolitul Andrei, în mijlocul credincioșilor din Sânmihaiu de Câmpie. Parohul Ioan Mănarcă, hirotesit iconom. Primarul Ioan Mate, distins cu Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Sânmihaiu de Câmpie, cu prilejul binecuvântării noii case parohiale.

Cu acest prilej, de la ora 12:00, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de clerici, a oficiat slujba Sfeștaniei la noua casă parohială din localitate, construită în ultimii cinci ani cu sprijinul Primăriei Comunei Sânmihaiu de Câmpie și a altor binefăcători.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Beclean – preotul Cristian Dragoș, eclesiarhul Mănăstirii Nicula – protosinghelul Calinic Stupinean (fiu al satului), preotul paroh Ioan Grigore Mănarcă, precum și alți preoți invitați.

La finalul slujbei, Mitropolitul Andrei a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe cei implicați în viața și activitățile parohiei.

Pentru întreaga activitate administrativă și pastorală, Înaltpreasfinția Sa l-a hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu, pe preotul paroh Ioan Grigore Mănarcă, iar doamnei preotese Claudia Mănarcă i-a oferit o icoană cu Maica Domnului. Primarul Comunei Sânmihaiu de Câmpie, Ioan Mate, a fost distins cu Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. De asemenea, membrilor Consiliului parohial și altor binefăcători le-a oferit diplome de aleasă cinstire.

La rându-i, preotul paroh Ioan Grigore Mănarcă a mulțumit ierarhului, oficialităților, celor prezenți și tuturor celor ce au ajutat la edificarea casei parohiale. În semn de prețuire și recunoștință, Părintelui Mitropolit Andrei i-a oferit o icoană cu Sfântul Cuvios Siluan Athonitul, pomenit mâine în calendarul ortodox.

Mai multe fotografii AICI

Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Foto credit: Protopopiatul Beclean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5