Premiile Municipiului Bistriţa, ediţia 2010

Emoţii, discursuri scurte, prea lungi sau…deloc, şi o lecţie de generozitate, marca Anita Hartig

Animată, cu band în spate, sărbătorească, presărată cu glume şi emoţii, dar marcată şi de unele discursuri mult prea lungi… aşa ar putea fi caracterizată pe scurt Gala Premiilor Municipiului Bistriţa, ediţia 2010.

Evenimentul găzduit de Centrul Cultural Municipal, fără foarte mult fast şi strălucire, s-a desfăşurat într-o atmosferă caldă.

Premianţii au urcat pe scenă, întreţinându-se cald cu gazda evenimentului, primarul Ovidiu Creţu, dar şi cu cei doi amfitrioni, Leonard Muha şi actriţa Ramona Dumitrean.

Rezultatele excelente obţinute de elevii bistriţeni la diferite concursuri, olimpiade naţionale si internaţionale... toate au constituit un prilej de bucurie şi un gest de recunoştinţă din partea administraţiei locale.

Cei mai discreţi au fost olimpicii, care s-au mulţumit doar să-şi ridice premiile şi diplomele, abţinându-se de la discursuri pompoase. S-au oprit totuşi să pozeze pentru fotografiile oficiale şi ale presei. A fost o atmosferă încărcată de emoţie, care venea dinspre sală - părinţi, colegi, profesori, fiecare îşi susţinea prin zâmbete, fotografii, olimpicul premiat.

Un alt moment deosebit al galei a fost lecţia de generozitate oferită de artista Anita Hartig. Spectacolele de la Viena au ţinut-o departe de Bistriţa, dar Anita a reuşit să impresioneze, să emoţioneze chiar de la distanţă…soprana a ales să-şi doneze premiul oferit de Primăria Bistriţa, unui elev merituos de la Liceul de Muzică, dar care se confruntă cu probleme financiare.

După ce au punctat efortul financiar în sprijinirea elevilor cu performanţe, mai marii oraşului au premiat, cu emoţii, sportivii care au obţinut rezultate notabile în 2010, dar şi pe antrenorii lor.

Premianţi au fost şi patru jurnalişti bistriţeni pentru obiectivitatea şi modul de redactare a materialelor ( colegul nostru, Menuţ Maximinian- Răsunetul, Ionela Pahone- Radio Transilvania, Camelia Strungari – Mesagerul şi Cristiana Sabău- Radio România Actualităţi).

Nu au fost uitaţi nici bistriţenii cu cele mai mari realizări în cultură (Lucian Dobârtă, Al. C. Miloş, Roşca Paul Ersilian, Ada Milea, Anita Hartig, Ştefan Pop, Dan Coman, Paul Târziu, Andreea Gal), dar şi în domeniul ştiinţei şi economiei ( Alina Pop, Corina Scridon, Marcel Lupşe şi Gavril Ţărmure).

Festivitatea de premiere s-a încheiat cu un concert Hara, la care din păcate, cei mai mulţi dintre premianţi au ales să plece…

Una peste alta, ediţia a XI-a a Premiilor Municipiului Bistriţa a fost un eveniment reuşit, per ansamblu, dar autorităţile locale trebuie să înţeleagă un lucru: premianţii trebuie cunoscuţi mai îndeaproape de întreaga comunitate, nu trebuie acoperiţi cu diplome şi flori, sub un clopot de sticlă format din profesori, jurnalişti, autorităţi locale….se impune o mediatizare mai amplă şi o deschidere mai mare către publicul larg.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5