Cercul pedagogic al învățătorilor la Liceul Teoretic ,,Radu Petrescu” Prundu Bârgăului

Inovație, creativitate, profesionalism

Miercuri, 13.03.2024 a avut loc la Liceul Teoretic ,,Radu Petrescu” Prundu Bârgăului Cercul pedagogic al învățătorilor din Centrul metodic II, având arondate școlile de pe Valea Bârgăului.

Momentul a fost unul special, de bucurie didactică, colegialitate și drag de lumea cărților, accentele semnificative fiind inovația, creativitatea și profesionalismul.

Alături de învățătorii bârgăuani a fost prezentă doamna inspector pentru management instituţional din cadrul Inspectoratului Şcolar Județean Bistriţa-Năsăud, prof. Bozga Marioara Felicia, care a ilustrat importanța promovării lecturii în mediul școlar, la toate nivelurile de studiu și a conturat o imagine luminoasă a învățătorului, evidențiind impactul acestuia în stimularea dragului de lectură, ca destinație spre tărâmul cunoașterii și spre succesul educațional.

Prezent la întâlnire, domnul primar, Doru Crișan și-a exprimat aprecierea, respectul și încrederea deosebită pe care autoritatea locală o are față de colectivul de cadre didactice din Prundu-Bârgăului.

Domnul director, Ușeriu Iulius Liviu, a avut un cuvânt apreciativ deosebit la adresa colectivului de cadre didactice din învățământul primar, care prin muncă și dăruire proiectează și călăuzesc școlarii spre trasee educaționale de succes.

            ,,LECTURA, DESTINAȚIE SPRE TĂRÂMUL CUNOAȘTERII”- a fost tematica întâlnirii, o temă ofertantă, mereu de actualitate, valorizată într-o sferă complexă de proiecte, aplicații moderne și resurse literare originale:

 1.,,O altfel de inspirație pentru lectură-Festivalul Concurs CDIdei în cărți” – profesor înv. primar Albu Marioara, Bosioc Angela,

     Creativitatea, simţul artistic, imaginaţia, competențele de comunicare, munca în echipă au fost promovate în valorizări armonioase, speciale și inedite ale frumosului din cărți.

 2.Proiectul de parteneriat transfrontalier „Poveștile-ferestre către lume”-un model de dăruire și implicare responsabilă, care a generat valoare, inspirație și multe aprecieri- prof. înv. primar Unciu Nicoleta,

3.„Universul infinit al bibliotecii virtuale” – prof. înv. primar Jarda Ionela- a oferit o prezentare a unei biblioteci virtuale care vine ca o adaptare la interesele generației actuale, punând în lumină plăcerea de a citi, digitalizarea lecturii, oferirea unui exemplu de folosire a aplicației în mediul școlar și ghidul folosirii aplicației.

4.,,Lectura – izvor de înțelepciune” – prof. înv. primar Ilieși Ioana- un dar de suflet special, cartea ,,Stiloul fermecat”, o resursă literară prețioasă pentru învățământul primar, o vibrație de frumos și de lumină, proiectată empatic în tandrețea pentru ce este copilul.

         Abordările metodice moderne propuse, ideile de contextualizare și optimizare a lecturii, de implicare a copiilor și chiar a părinților în altfel de rutine de lectură au adus un plus de valoare momentului.

        Au fost experiențe didactice relevante, dar și multe bucurii, emoții, surprize și frumos.

        „Cărțile sunt felul oamenilor de a avea aripi ca îngerii.” (Andrei Pleșu)

Prof. înv. primar, Albu Marioara

Prof. înv. primar, Unciu Nicoleta

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5