Așezare aparținând epocii bronzului, descoperită în perimetrul Castelul Bethlen din Chiraleş

Specialiști din cadrul Direcției Județene pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, au efectuat cercetări în teren în vederea identificării și cartării unor situri arheologice de pe traseul drumului județean DJ 172 G Nușeni-Chiraleș, aflat în proces de reabilitare.
Aceste activități, prilejuite de parteneriatul încheiat între cele două instituții și care are ca scop promovarea importanței patrimoniului cultural, au folosit ca punct de pornire cercetările de supraveghere arheologică efectuate de către Complexul Muzeal în anul 2020 pe traseul drumului menționat, cercetări care au contribuit la determinarea planimetriei unor situri arheologice cunoscute, dar și la verificarea unor zone cu presupus potențial arheologic.
În activitățile din teren, efectuate în luna martie de către arheologul Zagreanu Radu (CM BN) și arheologul Dana Alexandra Valea (DJC BN), au fost stabilite perimetrul sitului arheologic „Chiraleş-Pădurea Ciorii”, precum și perimetrul Castelul Bethlen din Chiraleş, unde a fost identificată o așezare întinsă aparținând epocii bronzului. De asemenea, s-au descoperit câteva noi situri, care urmează să fie publicate și introduse în Repertoriul Arheologic Național.
Acest text face parte din campania educativa „Patrimoniul sunt eu” care are ca scop evidenţierea obiectivelor de patrimoniu din judeţul Bistriţa-Nasaud.
Campania „Patrimoniul sunt eu” este rezultatul colaborării dintre Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud si Direcţia Judeţeană pentru Cultura Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5