Un parteneriat de succes! Panouri solare instalate la Preventoriul TBC pentru copii Ilişua de fundaţia Schwalmer Rumanienhilfe e.V.Germania

Un nou proiect caritabil a fost inaugurat la Preventoriul TBC pentru copii Ilişua, din comuna Uriu, cu sprijinul fundaţiei Schwalmer Rumanienhilfe e.V.din Germania şi prin implicarea deosebită a familiei Heinz şi Inge Thiel, Cetăţeni de Onoare ai Comunei Uriu.

         Este vorba despre instalarea a 5 panouri solare pentru Pavilionu II, care vor asigura apa caldă pentru 25 de copii rezidenţi.

“Ideea de instalare a panourilor solare la pavilionul II s-a născut anul trecut. Un impuls l-am primit de la d-na Birgit de Taillez, în luna noiembrie 2018 am primit o donaţie la la Fundatia Vonvekta. Acum planul putea începe, toate echipamentele au fost cumpărate din Germania şi în luna mai 2019, am început lucrarea cu un prieten din Ilişua. Instalarea a mers bine, totul funcţionează în parametri normali şi apa caldă este asigurată la pavilionul II, fiind o bucurie pentru copii că au apă caldă permanent. Următorul nostru  proiect, care va începe in 2019, este montarea unei instalaţii asemănatoare la pavilionul I, pentru a putea beneficia toţi copiii de apă caldă permanent. Toţi membrii Asociaţiei sunt foarte încîntaţi de succesul acestui proiect”, au declarat Heincz si Inge Thiel, reprezentanţi ai  Scwalmer Rumanienhilfe e.V. Germania.

Anul trecut, prin grija fundaţiei germane, a fost dat în folosinţă un spaţiu de joacă modern. Pe lângă  construcţia propiu-zisă şi amenajările interioare, spaţiul a fost dotat cu mobilier, jucării şi jocuri, care să aducă farmecul copilăriei pentru cei peste 50 de copii rezidenţi la Ilişua, după cum ne-a declarat managerul Preventoriului TBC, Lucian Magda.

 

***

Scrisoare de mulţumire către SCHWALMER RUMANIENHILFE e.V. GERMANIA

 

         Conducerea Primăriei comunei Uriu, reprezentată de primar Petru Şerban, viceprimar Gheorghe Oprea şi conducerea Preventoriului TBC de copii Ilişua împreună cu întregul personal, aduce mulţumiri respectuoase, în numele copiilor internaţi în această unitate de prevenire a îmbolnăvirii prin tuberculoză, pentru ajutorul acordat,  dl. Heinz Thiel si d-nei Inge Thiel, Cetăţeni de onoare ai Comunei Uriu.

         Proiectul finalizat astăzi, instalarea panourilor solare pentru asigurarea apei calde la pavilionul II, este un real suport financiar ce ne uşurează activitatea de îngrijire spitalicească a copiilor internaţi.

         Cu speranţa unui viitor parteneriat, vă mulţumim respectuos şi vă asigurăm în continuare de întreaga noastra participare şi susţinere.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5