Spaţiu de joacă modern, pentru copiii de la Preventoriul TBC Ilişua, prin grija fundaţiei Schwalmer Rumanienhilfe e.V.Germania

Un spaţiu de joacă modern a fost inaugurat la Preventoriul TBC pentru copii Ilişua, din comuna Uriu, cu sprijinul fundaţiei Schwalmer Rumanienhilfe e.V.din Germania şi prin implicarea deosebită a familiei Heinz şi Inge Thiel, Cetăţeni de Onoare ai Comunei Uriu.

Pe lângă  construcţia propiu-zisă şi amenajările interioare, spaţiul a fost dotat cu mobilier, jucării şi jocuri, care să aducă farmecul copilăriei pentru cei 57 de copii rezidenţi la Ilişua, după cum ne-a declarat managerul Preventoriului TBC, Lucian Magda.

În mesajul lor, reprezentanţii fundaţiei Schwalmer Rumanienhilfe e.V.din Germania, au menţionat că investiţia a fost planificată încă din 2017, iar în 2018 am fost colectate fonduri suficiente pentru a începe lucrarea.    „Mulţumim personalului Preventoriului, dar mai ales fraţilor lui Liviuţ Vălean, Grigore şi Viorel Vălean. Următorul nostru  proiect, care va începe în 2019, este montarea unor panouri solare pentru încălzirea apei. Acum deschidem acest spaţiu de joacă. Sperăm să se bucure copiii şi să se joace aici”, au precizat Heinz şi Inge Thiel.

***

SCRISOARE DE MULŢUMIRE CĂTRE SCHWALMER RUMANIENHILFE e.V. GERMANIA

         Conducerea Primăriei comunei Uriu, reprezentată de primar Petru Şerban, viceprimar Gheorghe Oprea şi conducerea Preventoriului TBC de copii Ilişua, împreună cu întregul personal, aduce mulţumiri respectuoase în numele copiilor internaţi în această unitate de prevenire a îmbolnăvirii prin tuberculoză, pentru ajutorul acordat,  dl.Heinz Thiel şi d-nei Inge Thiel, Cetăţeni de Onoare a comunei Uriu.

         Proiectul  finalizat astăzi, spaţiul de joacă pentru copii, este un real suport financiar ce ne uşurează activitatea de îngrijire spitalicească a copiilor internaţi.

         Activităţile caritabile complexe ale fundaţiei Schwalmer Rumanienhilfe e.V.Germania, concretizate în promovarea unor proiecte cu profund caracter umanitar având ca ţintă colectivitatea instituţionalizată din Preventoriul TBC de copii Ilişua au un impact foarte important în destinul acestor copii defavorizaţi socio-psiho-educational şi în aceeaşi măsură în existent concretă a unităţii preventoriale că verigă profilactică în lupta antituberculoasă.

         Cu speranţa unui viitor parteneriat, vă mulţumim respectuos şi vă asigurăm în continuare de întreaga noastră participare şi susţinere.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5