Parcul Național Munții Rodnei, o destinație de vacanță la mare căutare in anul 2021

            Având în vedere lecția pe care a primit-o turismul românesc în 2020, cu toții ne-am îndreptat către practicarea unui altfel de turism, bazat pe călătorii în natură și orientarea spre cazări cât mai izolate. Cu toate acestea, există și o latură pozitivă pe care situația actuală a scos-o la iveală, și anume determinarea de a ne cunoaște mai bine propria țară, locurile pline de frumos, în care poți avea parte de relaxarea pe care de cele mai multe ori o căutăm peste hotare.

Astfel, foarte mulți dintre turiști au ales să exploreze Parcul Național Munții Rodna și să se bucure de aerul curat al munților, de frumusețile sălbatice ale naturii sau de peisajele pline de farmec.

Pentru cei care nu știu, Parcul Național Munții Rodna reprezintă una dintre cele mai mari arii protejate din nordul Carpaților Orientali și al doilea parc național, ca mărime, din România. Parcul a fost înființat în anul 2004, cu scopul de a proteja speciile de faună și floră, și de a conserva geologia și geomorfologia munților.

Aici, turiștii pot avea în vedere atracții turistice unice și de o frumusețe nemaiîntâlnită, printre care amintim Pasul Prislop (cea mai înaltă trecătoare din Carpații Orientali), Cascada Cailor (cea mai înaltă cădere de apă din România, cu o înălțime de 80metri), Vârful Pietrosul Rodnei, Vârful Ineu, Lacul Iezer (are forma României dacă este privit din creasta montană), Lacul Lala Mare, Lacul Stiol, Vârful Puzdrele, Pasul Rotunda, Șaua Gărgălău sau Peștera și Izbucul Izvorul Albastru al Izei.

Pentru cei care doresc să-și planifice vacanțele în zona Parcului Național Munții Rodna și doresc să-și transforme sejururile în adevărate experiențe de vacanță, se pot inspira de pe platforma turistică www.holidaywithviews.ro.

Pe Holidaywithviews.ro sunt listate multe unități de cazarela munte, de la cele în stilul rustic, până la construcțiile moderne din mijlocul naturii prevăzute cu facilitățile și confortul vremurilor prezente. Astfel, pentru un sejur în zona Munților Rodna, cei de la Holiday with Views ne recomandă să ne cazăm la unități precum Cabana Livada (Borșa), Pensiunea Agroturistică Borșa, Pensiunea Agroturistică La Rusu (Rodna), Casa Chira (Vișeul de Sus) sau Cabana Prive Nest (Prundu Bârgăului).