Doina Pană: Avem cea mai profesionistă echipă pentru Bistriţa

Ovidiu Creţu: Propunem 11 proiecte mari pentru o majoritate în Consiliul Local

Deputatul Doina Pană, preşedintele Organizaţiei Municipale a Partidului Social Democrat, consideră că PSD propune cea mai profesionistă echipă pentru Bistriţa, desemnată prin votul  social-democraţilor, dar şi în urma consultării cu electoratul, care denotă seriozitate, responsabilitate şi asumare. „Eu am convingerea că este cea mai profesionistă echipă pe care un partid o propune la nivelul Bistriţei”, a declarat deputatul Doina Pană, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Ovidiu Creţu, candidatul PSD pentru Primăria Bistriţa, a precizat că a condus municipalitatea timp de opt ani, timp în care s-a străduit să profite de toate oportunităţile oferite de Uniunea Europeană, Guvernul României, Consiliul Judeţean, pentru a dezvolta oraşul şi a-l duce pe traiectoria lui europeană.

         „Pornim cu o şansă nouă, mare, pentru Partidul Social Democrat, este şansa de a avea, pentru prima dată, o majoritate în Consiliul Local. Aşa cum arată sondajele, situaţia din oraş, cum arată oraşul, şansele noastre sunt foarte bune şi dorim să valorificăm această şansă pentru că o majoritate în Consiliul Local înseamnă ca proiectele să se deruleze cu rapiditate, înseamnă eficienţă, înseamnă dezvoltare în ritm susţinut.

         Venim cu 11 consilieri pentru 11 proiecte mari. 11 înseamnă majoritatea în Consiliul Local. Sunt colegi care au mai fost în Consiliul Local, sunt care vin prima dată, sunt şi seniori, sunt şi foarte tineri în această echipă. Eu cred că este foarte posibil ca cu o astfel de echipă să reuşim să ducem Bistriţa pe traiectul ei european mai repede, mai eficient, mai bine”, a declarat primarul Ovidiu Creţu.  

Sub sloganul „Prioritățile bistrițenilor, proiectele noastre! La obiect!”, primele 11 nominalizări ale PSD de pe lista de Consiliul Local Bistriţa au prezentat proiectele cu care social-democraţii cer votul bistriţenilor.

***

         Cristian Niculae - Transport public pe Linia Verde!

„Vrem Bistrița fără noxe și gaze de eșapament! Proiectul Linia Verde înseamnă exact acest lucru: traversăm Bistrița dintr-un capăt în altul, de la Viișoara la Unirea, cu mijloace de transport în comun cu motor electric, hibrid sau cu normă de poluare redusă”, a explicat Niculae. Proiectul, eligibil prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, va însemna reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, rețelele de utilități, dar şi rezolvarea problemei aglomerației în trafic și a locurilor de parcare în zona centrală. De asemenea, vor fi amenajate şi piste de biciclete pe itinerariul Viişoara (DN 17) – Calea Dejului  - Libertăţii – Independenţei – Gh. Şincai – Piaţa Centrală - Dornei – Piaţa Unirii – Piaţa Petru Rareş – Bistricioarei – Gen. Grigore Bălan – Calea Moldovei – Unirea (DN 17).

Camelia Tabără - Piața centrală – trecutul prinde viitor!

„Piaţa centrală şi Biserica Evenghelică sunt sufletul, inima şi cartea de vizită a oraşului nostru”, a precizat Camelia Tabără. Proiectul pe care aceasta îl susţine înseamnă finalizarea lucrărilor de restaurare a Bisericii Evanghelice, redefinirea spațială și funcțională a Pieței centrale, reabilitarea Primăriei vechi, „care va aduce vizitatori în Bistriţa şi îi va convinge pe toţi că sutele de ani de unitate în diversitate a oraşului nostru e un fapt care îl defineşte”.

George Avram - Modernizarea străzilor

„Pentru mine, atât în calitate de consilier local, cât şi de viceprimar al municipiului şi parte din echipa lui Ovidiu Creţu, străzile municipiului au fost, sunt şi vor rămâne un obiectiv principal”, a menţionat George Avram. Potrivit acestuia, în ultimii patru ani, municipalitatea a reușit să asfalteze 30 de străzi de pământ şi să reabiliteze 17 străzi, în curs de asflatare, îăn 2016, fiind alte 10 străzi, cu bani din bugetul local. În plus, a declarat viceprimarul George Avram, vor fi reabilitate cu fonduri europene, 15 străzi din centrul istoric (G. Coşbuc, M. Kogălniceanu, D. Gherea, Zorilor etc.) și arterele mari (Gării, Decebal, A. Mureşanu, Năsăudului).

Alexandru Bria - Modernizare și reamenajare Piața Decebal şi Cadastrul General

„Cadastrul general este un proiect care este în derulare acum, aproape în faza finală. Suntem unul dintre singurele oraşe din România, dacă nu singurul, care va finaliza Cadastrul general pe întreg teritoriul intravilan, lucru important pentru că se garantează atât suprafaţa, cât şi vecinătăpţile”, a declarat Alexandru Bria.  

În ceea ce priveşte modernizarea Pieţei Decebal, acolo se doreşte un complex agroindustral modern, cu funcționalități multiple în care se regăsesc zone pentru vânzarea produselor agro-alimentare, spații comerciale cu mărfuri diverse (vor fi mutați comercianții din piața de pe Calea Moldovei) și locuri de relaxare în aer liber. Proiectul este în faza elaborării studiului de fezabilitate.

Constantin Rus - Educaţie = Viitor!

         „Vă mărturisesc că sunt onorat să candidez alături de o echipă ca cea pe care o aveţi aici în faţă, pe care o propune PSD, cu foarte mulţi tineri specialişti în domeniile lor. Consider că toate proiectele pe care le prezentăm vor avea siguranţa realizării lor”, a declarat Constantin Rus. Directorul de la „Liviu Rebreanu” şi-a asumat proiectul care vizează investiţia în educaţie, pentru că Bistriţa poate fi un oraş european doar cu cetăţeni europeni.

Modernizarea şcolilor, dotarea cu echipamente IT şi conectarea la internet, dotarea cu mobilier şi resurse didactice specifice activităţilor performante în educaţie sunt prioritățile noastre”, a spus Constantin Rus. Potrivit acestuia, Primăria Bistriţa are deja pregătite 12 proiecte pentru obținere de fonduri europene și trei care se vor realiza din bugetul local: reabilitare și modernizare a școlilor gimnaziale nr. 1 și 4, „Lucian Blaga” (corpurile B și C, plus sală nouă de sport); școlii gimnaziale cls. V-VIII a Colegiului Național Andrei Mureșanu, Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” (corp A), Colegiului Tehnic „Grigore Moisil”, Colegiului Tehnologic de Servicii, Liceului de Muzică „Tudor Jarda”; Grădiniței „Dumbrava Minunată”, Grădiniței cu program prelungit nr.12 și Creșa nr 4 din str. A. Mureșanu, Grădiniței cu program prelungit nr. 3 și Creșa nr. 3 din str. Aleea Plăieșului, Grădiniței cu program prelungit ''Căsuța cu povești'' din str. Zimbrului nr. 9 și construcție imobil nou pentru Grădinita nr. 2, str. Nicolae Bălcescu, nr.38 A. Studiile de fezabilitate sunt aprobate pentru aceste proiecte.

Andrei Kozuk - Complexul sportiv  Wonderland

Andrei Kozuk şi-a asumat proiectul Wonderland, pentru că bistriţenii merită un proiect unic în ţară. „Este mai mult decât o pârtie de schi, este şi aquaparc şi terenuri de sport multifuncţionale. Este  locul întregii familii!“, a precizat acesta.  Kozuk a menţionat că Wonderland va cuprinde, pe lângă pârtia de schi, un bazin acoperit (bazin de înot cu dimensiunea de 25 m x 12 m pentru adulţi şi piscină pentru copii cu suprafaţa minimă de 200 mp), cu  jacuzzi pentru 30 persoane, servicii spa, tobogane interioare care au legătură cu exteriorul, un salon de jocuri, plus bazine exterioare cu piscine şi bazine pentru copii şi adulţi, cu apă sărată,  tobogane exterioare independente, bazine cu valuri şi hidromasaj, şi nu în ultimul rând 3 terenuri multifuncţionale pentru sport în aer liber.

Miholca Bogdan - Piste pentru biciclete

„Tot mai mulţi bistriţeni au ales să utilizeze bicicleta, utilitar, de agrement sau sportiv. De aceea noi am venit cu un  program de realizare, în etape, a 80 km de piste de biciclete. În prima etapă 25 de km de piste utilitare pe 28 de străzi din oraş, cu finanţare din fonduri europene, care se vor completa cu pistele ce se vor realiza pe străzile aflate în reabilitare”, a precizat Bogdan Miholca.

Potrivit acestuia, etapele următoare vor include pistele de agrement, legăturile cu localităţile componente şi pistele pentru sport (luăm în considerare inclusiv realizarea unui BIKE-PARK în Wonderland).

 Gheorghe Sabău – Avem bătrâni, noi îi respectăm!

„Acest proiect cred că reprezintă o încununare a activităţii de care mă ocup în ultimii 2-3 ani. Mă ocup de viaţa, soarta şi ceea ce îşi doresc persoanele vârstnice”, a precizat Gheorghe Sabău. Proiectul ”Locuințe protejate pentru persoane vârstnice” se va implementa în Sigmir, lângă Biserica Ortodoxă, pentru 96 de beneficiari direcți. Vârsta a treia este o prioritate pe agenda publică europeană şi astfel Bistriţa îşi confirmă statutul de oraş european, a declarat Gheorghe Sabău.  

Maria Miheștian - Anvelopare blocuri

„Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe este un proiect care a schimbat fața orașului. Este un proiect în cadrul programului de enerhgie durabilă”, a declarat Maria Miheştian, menţionând că acesta este monitorizat şi de Uniunea Europeană. Până acum s-au reabilitat 2.226 de apartamente (din 32 de blocuri) și sunt deja pregătite documentaţiile tehnice pentru reabilitarea termică a încă 96 de blocuri cu 4.424 de apartamente, ajungându-se astfel ca aproape jumătate din bistriţenii care locuiesc în blocurile de locuinţe construite înainte de anul 1990, să se bucure de beneficiile acestui program finanţat de la bugetul local şi din fonduri europene. În 15 mai se dă startul la depunerea cererilor de finanțare pe acest proiect, municipalitatea pregătind două loturi cu cel puţin 40 blocuri.

Cristina Flueraș - ”Cetatea Medievală Bistrița”

În etapa a II-a a proiectului ”Punerea în valoare a patrimoniului cultural – regenerarea urbană a Centrului Istoric” se va continua reabilitarea pasajelor (II-III-V-IX-X, Pasajele Al. Vlahuta, Baba Novac, str. Dogarilor, str. Ecaterina Teodoroiu, str. Mihai Eminescu) şi punerea în valoare a monumentelor istorice. Reclădirea Porţii Lemnelor, transformarea unei părţi din străzile centrale în spațiu pietonal, amenajarea spațiilor verzi din incinta Căminului de bătrâni de pe str. Mihail Kogălniceanu, cu punerea în valoare a vestigiilor existente sunt alte proiecte. „Investind în astfel de proiecte atragem turiști și creăm oportunități de dezvoltare a afacerilor/serviciilor din domeniu. Și asta înseamnă creștere economică pentru bistrițeni”, a motivat Cristina Flueraş.

Cristian Codărean - Centrul Intermodal de Transport Bistrița

Centrul Intermodal de Transport, din punctul meu de vedere, este o necesitate pentru municipiul nostru, a spus Cristian Codărean, asta pentru că transporturile de mărfuri sau persoane sunt motorul care pun Europa în mișcare. „Acest centru este gândit să răspundă nevoilor reale actuale: interconectare între toate tipurile de transport existente în Bistrița, cu gara CFR. Înseamnă fluidizarea traficului, siguranța pasagerilor și eficiență economică. Bistrița trebuie să se miște în același ritm cu Europa! Proiectul are deja studiul de fezabilitate aprobat”, a completat Cristina Codărean.

 

Comentarii

06/05/16 08:19
Vizitator

Bistrita are nevoie de o schimbare. Cretu care a ajuns la varsta pensionarii ne aburea cu "Bistrita europeana" insa in realitate el a vrut sa aduca la Bistrita statuia fostului lider comunist chinez Deng Xiaoping, spre indignarea cancelariilor occidentale si chiar a bistritenilor. Asadar,dupa doua mandate de primar, Cretu este aproape de un bilant catrastofal. A investit prosteste in SF-uri, PUG-uri si PUZ-uri de care s-a ales praful.
Primarul Cretu a refuzat de fiecare dată să fie asfaltate străzile din bani de la buget. În tot acest timp, şi puţinele străzi asfaltate înainte să ajungă el la Primărie s-au stricat sau au fost sparte pentru lucrări de canalizare.
In schimb a accesat un împrumut în valoare de aproximativ 10 MILIOANE de euro , din care o mare parte se vor îndrepta spre tampenia numita Wonderland pentru pârtia de schi de pe Dealul Cocoș, deși a promis că NU va îndatora bugetul public și că va accesa fonduri nerambursabile pentru pârtia de schi.
La capitolul locurilor de muncă de la venirea Leoni, pe timpul fostului primar Vasile Moldovan, niciun investitor important nu a mai venit la Bistriţa. Primăria a creat un Parc Industrial (ideea , fiind preluata de la liberali), dar care deocamdată nu a fost populat cu activitati industriale. De mai bine de un an, se sparg mii de euro lunar pentru cei angajaţi la acest parc, dar nu există rezultate. Putem spune că s-au investit câteva milioane de euro pe nişte betoane, cu slabe perspective de a crea măcar câteva sute de locuri de muncă.
Centura de Sud prin Padurea Codrisor de care s-a cramponat primarul Cretu este o altă gafă de proportii care a lasat orasul Bistrita fara centura ocolitoare . Aceasta nu s-a materializat, din cauza costurilor ridicate si a problemelor legate de alunecarile de teren dar a inflamat opinia publică, fiind blocate alte proiecte de amenajare a raului Bistrita si a dealului Codrisor pentru agrement.
La capitolul Urbanism – s-a construit haotic și nu există specialiști cu viziune în arhitectura. Spațiile verzi, zona Industrială, malurile râurilor, cartierele Sărata, Slătinița, Sigmir, Ghinda, plus zonele rezidențiale sunt ignorate total și parcă n-ar face parte din „Bistrița Europeană”.
Deşi se cheltuie anual un milion de euro, primăria Bistriţa nu a reuşit să facă evenimente importante în oraş, iar tinerii sunt total neglijaţi. Sub-Cultura și bâlciurile asociate cu lipsa de viziune in organizarea evenimentelor au dus la manifestari de tip Cântarea României. A eşuat lamentabil în încercarea de a organiza târguri ca în Viena iar Zilele Bistriţei, cel mai important eveniment pentru bistriţeni, se desfăşoară într-un târgul de vite din Viisoara.
Unul din marile proiecte cu care se laudă administrația Crețu este BRAND-ul de oraș. Primăria Bistrița a accesat fonduri europene în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei, pentru a crea un concept de promovare turistică a orașului. Lipsa de viziune în realizarea unui BRAND – struții, ouăle și alte kitsch-uri urbane ne fac de râs și alungă turiștii rătăciți într-un oraș amorțit. Fântânile arteziene, parcurile, zonele de relaxare spun multe despre gusturile indoielnice ale primului gospodar al urbei. Deşi ar fi câteva locuri interesante de vizitat în Bistriţa, acestea nu au fost niciodată promovate cu adevărat şi nici puse în valoare. Practic, turismul în Bistriţa se rezumă doar la liftul de la Biserica Evanghelică. Si exemplele ar putea continua.
Iata ca si in cazul lui Cretu se dovedeste ca un mandat de primar e prea putin, iar doua sunt prea multe. Locul lui e la pensie.

06/05/16 08:40
dinu

Cea mai buna gluma : "Constantin Rus - Educaţie = Viitor!"
Bistrita are nevoie nu doar de un alt primar ci si de un Consiliu Local dinamic. Cu "yes man" de tipul lui Costica Rus sau Camelia Tabara, lucrurile nu pot merge bine. Cel mai elocvent exemplu este paguba de 3,5 miloane de euro la bugetul local pe 2016 ca urmare a intarzierii lucrarilor la Campusul CNLR, din cauza ca n-au fost in stare sa gestioneze finalizarea lucrarilor pana la 31 decembrie 2015, cu bani europeni. Asa ca primarul Cretu, ca sa-si acopere incompetenta a reusit sa treaca prin consiliul local proiectul prin care au crescut taxele și impozitele în municipiul Bistrița, pe anul 2016 cu ajutorul lui Costica Rus, Camelia Tabara si altii ca ei. Si iata cum bistritenii sunt obligati sa suporte din buzunarul propriu ineptiile cerlor care, culmea raman pe functiile lor si nu sunt intrebati de sanatate pentru pagubele cauzate bugetului local.

06/05/16 10:18
vizitator

Ajunge! Cretu a reusit "performanta" sa aduca Bistriţa pe punctul de a intrece Caracalul in materie de ciudatenii. Mai intai l-a apucat nebunia mutarii statuilor care a facut praf istoria orasului. Prima isprava in acest sens a fost mutatarea bustului lui Petru Rares din Piata care-i poarta numele pentru a face loc unui monument controversat, in forma de „Sula” tocmai langa Prefectura, vrand parca sa confere expresie materiala sintagmei „Sula si Prefectura”. A urmat apoi mutarea bustului lui Cuza, de la IJP, in Piata Unirii fara sa stie ca piata isi trage numele de la Marea Unire din 1918 si nu are nimic cu unirea principatelor sau Mica Unire. Dupa mintea lui Cretu, unire sa fie, nu conteaza daca-i mare sau mica. Fara a mai pune la socoteala mulajele cu strutii, ouale gigant si merele de plastic, Bistriţa e oraşul în care toate lucrurile se întâmplă pe dos.
Vezi: http://www.catavencii.ro/bistrita-orasul-unde-s-a-rasturnat-carul-cu-pei...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5