Ziua Voluntarilor Mici, succes la Rodna. Două camioane cu deşeuri din plastic au luat drumul reciclării

Ziua Voluntarilor Mici s-a încheiat cu succes la Rodna. Proiectul a venit în completarea Camionului de Crăciun cu scopul de a mobiliza pe toți copiii, profesorii și părinții participanți. E necesar ca și persoanele din mediul rural să fie informate și educate cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor. Fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm care sunt problemele atât la nivel local cât și global, ce țin de reciclarea deșeurilor și să acționăm spre diminuarea efectelor negative.
Pentru anul acesta, Asociația Tășuleasa Social le-a propus elevilor, în cadrul unei caravane de informare, care a vizitat Liceul Tehnologic ,,Florian Porcius” Rodna, să colecteze deșeurile de plastic din gospodăria proprie. Astfel, fiecare elev a avut proiectul propriu de care s-a ocupat, dar a avut și posibilitatea de a-i implica pe toți membrii familiei. În acest mod își pot da seama că arderea, îngroparea sau aruncarea acestora în râuri e o acțiune poluantă și nocivă. Pe data de 14 aprilie 2018, preşcolarii, şcolarii, personalul didactic şi nedidactic al Liceului Tehnologic ,,Florian Porcius'' Rodna au adunat 1500 de saci cu deşeuri din plastic, care au fost încărcați în doua camioane și transportați unui colector autorizat în vederea reciclării.
Să continuăm colectarea selectivă a deșeurilor și după acestă zi, acționând cu respect față de natură! De buna organizare și desfășurare a activității a răspuns echipa managerială a școlii reprezentată prin director, prof. Vali Ganea, dir. adj., prof. Cornelia Partene și consilier educativ, prof. Maria Natarâș.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]