Ziua Jandarmeriei, sărbătorită la Bistriţa. Puncte de informare, expoziţii, ceremonial militar

Activităţile dedicate Zilei Jandarmeriei Române destinate publicului larg, sunt organizate şi în acest an la Bistriţa şi în alte localităţi.  Astfel, miercuri,  între orele 10.00-14.00, bistriţenii sunt aşteptaţi la Ziua Porţilor Deschise,  la sediul din Bistriţa, str. Romană nr. 17A, dar şi la Beclean şi Năsăud unde vor fi organizate ateliere de prezentare a tehnicii din dotarea jandarmilor în diferite misiuni şi câinii de serviciu.  

Activităţile dedicate publicului larg, continuă joi, la Beclean, unde toţi cei interesaţi de activitatea jandarmilor vor putea să îi întâlnească în parcul din zona centrală a oraşului, unde între orele 12.00-15.00, va fi organizat un nou Punct de Informare destinat cetăţenilor de orice vârstă.

Vineri, 30 martie a.c., iubitorii muntelui sunt aşteptaţi la sediile Jandarmeriei Montane din Rodna şi Piatra Fîntînele, unde îi veţi putea vedea pe jandarmii montani la ei acasă. Vor fi expuse materialele specifice şi autovehiculele folosite de aceştia în misiunile din mediul montan.

La aceste activităţi vor fi prezenţi şi câinii de serviciu ai jandarmilor bistriţeni a căror exerciţii constituie mereu un punct de atracţie pentru vizitatorii de toate vârstele.  

Activităţile dedicate Zilei Jandarmeriei Române 2018, continuă în anul Centenarului, cu vernisajul Expoziţiei Aniversare, intitulate sugestiv: 100 de ani de Jandarmerie în judeţul Bistriţa-Năsăud. Aceasta este organizată luni, 02 aprilie de la ora 11.00, cu sprijinul Arhivelor Naţionale - Serviciul Judeţean Bistriţa-Năsăud, la sediul acestei instituţii, din strada Gării, nr. 3-5.

          Ziua Jandarmeriei Române va fi sărbătorită la Bistriţa, marţi, 3 aprilie 2017, de la ora 12.00 pe Pietonalul Liviu Rebreanu, moment care constituie punctul culminant al activităţilor premergătoare organizate cu acest prilej.

         Astfel, la împlinirea a 168 de ani de la înfiinţarea acestei arme, veţi putea asista la un ceremonial militar specific, veţi putea vedea tehnica folosită de jandarmi în diferite misiuni dar şi autovehiculele aflate în dotarea inspectoratului.

 

       Sursa: IJJ BN

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]