Zilele Colegiului Naţional ,,Petru Rareş”

În luna mai s-a desfăşurat cea de-a treia ediţie a zilelor Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Beclean, instituţie de învăţământ reprezentativă pentru oraşul nostru. Evenimentul a cuprins pe agenda sa un program divers cu expoziţii tematice, sesiuni de referate şi comunicări ştiinţifice, concursuri, proiecţii de filme, activităţi de voluntariat şi sportive, proiecte de mediu, dezbateri, prezentări de modă, acţiuni de caritate. Organizatorii manifestării au prins în program o serie activităţi diverse şi atractive pentru a evidenţia munca elevilor şi a cadrelor didactice, în ideea de a sublinia accentul pus pe calitatea actului didactic în procesul de învăţământ desfăşurat la această unitate. Mărturie pentru nivelul actului educaţional şi pentru calitatea procesului de învăţământ din această şcoală beclenară sunt mulţimea de diplome obţinute la competiţii naţionale şi internaţionale, proiectele coordonate, activităţile extraşcolare şi auxiliare, revistele şi cărţile de specialitate publicate de cadrele didactice ale Colegiului.

Deschiderea oficială a avut loc ieri, în prezenţa unor reprezentanţi ai conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, cu această ocazie fiind făcută şi prezentarea bursei ofertei educaţionale a liceelor din Beclean.

Sub egida„Preuniversitaria” această prezentare a reunit exponate, pliante, broşuri şi informaţii oferite de către reprezentanţii următoarelor instituţii: Grupul Şcolar Agricol, Grupul Şcolar „Henri Coandă”, Clubul Copiilor şi Colegiul Naţional „Petru Rareş”, gazda evenimentului. De asemenea„Expo-didactica” s-a bucurat de oferta Şcolii Generale “Liviu Rebreanu” Beclean şi a Colegiului Naţional „Petru Rareş” din aceeaşi localitate.

În continuare, elevii şi profesorii instituţiei organizatoare i-au încântat pe localnici cu o paradă a portului popular organizată an de an ca semn al preţuirii faţă de tradiţii şi valori româneşti. La încheierea manifestărilor dedicate Zilelor Colegiului Naţional ,,Petru Rareş”, copiii participanţi în cadrul diverselor secţiuni ale evenimentului au fost premiaţi de către conducerea şcolii, într-o adunare festivă organizată în curtea instituţiei de învăţământ beclenare.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]