Vrei să urmezi profilul PEDAGOGIC? Liceul de Muzică Bistrița te aşteaptă !

Motivație moral- spirituală

Oamenii se simt atraşi spre profesia de învățător sau educatoare pentru că iubesc copiii sau pentru că le place să fie în compania lor. Să-i vadă cum progresează, devenind mai eficienţi în această lume. Cei care predau se dăruiesc altora. Predau cu speranţa că lumea va deveni mai bună !

Motivație financiară

Salariul de încadrare al unui debutant în învățământ este de 1636 ron.

Motivație de autorealizare

Lucrezi într-un mediu creativ (Nicio zi nu este la fel!), înveți lucruri noi zilnic, te menții tânăr și … ai 4 vacanțe/ an ! 

Motivație profesională

Se oferă dublă specializare: atât de învățător (predare la clasele Pregătitoare- a IV-a), cât și de educatoare (grupele mică, mijlocie, mare).

Absolvenții profilului Pedagogic pot profesa odată cu obținerea certificatului de competențe și a promovării examenului de bacalaureat. Este SINGURA specializare care permite intrarea pe piața muncii (învățământ public sau privat), încă de la 18/19 ani.

Dacă la absolvirea liceului, doriți urmarea cursurilor unei facultăți, curricula profilului Pedagogic asigură o vastă cultură generală. Prin numărul mare de ore de Limba și literatura română, Psihologie/ Pedagogie, Practică pedagogică, Franceză/ Engleză, etc. se realizează o formare umanistă care să asigure accesul la cele mai căutate facultăți din țară sau din străinătate: Psihologie, Limbi și Literaturi Străine, Studii europene, Științe politice, Administrative și ale Comunicării, Teatru și Televiziune, Drept, Academia de Poliție, etc.

Motivație cognitivă

Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, Bistrița a avut în anul școlar 2016, o promovabilitate de 95% la prima sesiunea a examenului de bacalaureat și a obținut 4 premii la Olimpiada Națională de Pedagogie-Psihologie și Olimpiada Națională a Animatorilor școlari.

Premiile obținute la olimpiadele naționale asigură intrarea fără examen la facultățile de profil, o bursă lunară, precum și un loc asigurat în căminul studențesc.

Practica pedagogică

Practica pedagogică se desfășoară 3 ore/ săptămână în clasele a IX-a și a X-a, și 4 ore/ săptămână în clasele a XI-a și a XII-a la umătoarele instituții de învățământ: Grădinița ”Căsuța cu povești”, Bistrița            Școala Gimnazială nr. 1, Bistrița

Alte informații:

Număr de locuri disponibile: 30 (28+2)

Intrarea se va realiza pe baza mediei obținute la Evaluarea națională 2017 și a probelor de admitere. Probele de admitere au loc în luna Mai 2017 și sunt notate cu Admis/ Respins :

Proba de aptitudini fizice (3 exerciții de influențare a aparatului locomotor, rezistență 600 m, 4 elemente de gimnastică)

Proba de aptitudini muzicale (intonarea unui cântec, reproducere ritmico-melodică)

Proba de aptitudini artistice (realizarea unei naturi statice cu 2 sau 3 obiecte date)

Interviu (recitarea unei poezii, lectură la prima vedere, participarea într-o conversație pe o temă dată).

 

CALENDAR PROBE APTITUDINI

 

Clasa  a IX-a

Filiera Vocațională, profilul PEDAGOGIC,

specializarea ÎNVĂȚĂTOR-EDUCATOARE

 

JOI, 25 mai 2017

Proba I Proba de Aptitudini muzicale, ora 8.30-11.00, Sala 15

Proba IV Interviu, ora 8.40-12.00, Sala 26

 

VINERI, 26 mai 2017

Proba III Proba de Aptitudini  artistice, ora 12.00-14.00, Sălile 20, 21

Proba II Proba de Aptitudini fizice, ora 8.30-10.30, Sala de sport- Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”

Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini: 29 mai 2017

 

Director,     

Prof dr. Raluca Mărginean

Liceul de Muzică ’’Tudor Jarda’’ Bistrița

Str. Al. Odobescu, nr.8, BISTRIŢA, jud. Bistriţa-Năsăud, cod 420043,

Telefon / fax: 0263/239.398, E-mail: [email protected]

 Web: www.licmuzicabn.ro

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]