Votanţii ALDE să boicoteze referendumul! Să nu ridice nici buletinele de vot!

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE cere electoratului să boicoteze referendumul inițiat de președintele Klaus Iohannis, care nu este altceva decât un mijloc de a aduce mai mulți oameni la urne și de a favoriza PNL. El a mai spus că şi-ar dori ca după alegeri, toți europarlamentarii care merg la Bruxelles ”să reprezinte împreună România, să fie o voce puternică, capabilă să reprezinte interesele României”.

C.P.Tăriceanu a afirmat că ”aceste alegeri sunt mai importante decât cele din trecut”, miza fiind mai mare.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că rezultatul alegerilor pentru Parlamentul European nu are cum să influențeze actuala majoritate din Parlament, după ce, în cursul zilei, șeful statului, Klaus Iohannis, apreciase că politica românească se va reconfigura după europarlamentare.

De altfel, ALDE consideră că acest referendum este unul electoral, unul prin care președintele Iohannis fura în acest fel startul pentru alegerile prezidențiale. Noi nu credem că poate să păcălească multă lume. Toți romanii își dau seama că aceasta este o formulă prin care încearcă să ne vândă un fel de produs expirat.

Mesajul nostru către organizații este ca votanții să nu ridice nici buletinele de vot, pentru că ridicarea buletinului de vot echivalează cu prezența la vot și cu validarea referendumului. De aceea trebuie sa arătăm ca nu suntem așa de naivi încât sa nu înțelegem aceste manevre ale lui Iohannis si PNL.

Noi ne propunem sa boicotăm acest referendum și pentru faptul ca există un deficit democratic, un deficit de cunoaștere a modului în care funcționează instituțiile europene și a rolului lor. În loc să ne fi concentrat pe o dezbatere care ar fi trebuit sa reliefeze ce teme majore avem de susținut în Parlamentul European, ce rol au parlamentarii noștri, ce misiune le dăm, această discuție este insuficientă și se întâmplă să devină  o temă parazitară pentru această campanie electorală.

     Biroul de presă al Filialei ALDE Bistrița-Năsăud

Comandat de ALDE Executat de SC CPE Răsunetul SRL Bistriţa CMF: 41190002

Comentarii

22/05/19 18:05
Axis

A cere ca cetăţenii să renunţe la un drept constituţional şi a incita la abandonarea acestui drept pe care se bazează organizarea statelor, cade sub incidenţa legii. Când privezi pe un om de dreptul lui, cum se numeşte? Nu fărădelege? adică lipsa dreptului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]