Tabla cu materii

Virgil Rațiu: PSD nu este atent la acțiunile UDMR din Parlament

Mulți români suntem convinși că soarta României a fost decisă în febriarie 1945 la Yalta, în Crimeea, la întâlnirea dintre Franklin Delano Roosevelt, Winston Churchill și Iosif V. Stalin. A doua întâlnire de nivel înalt s-a desfășurat în insula Malta, în 2 și 3 decembrie 1989, între George Bush și Mihail Gorbaciov. La primul summit s-a împărțit lumea postbelică în sfere de influență, în zone de ocupație. Noi românii am căzut la Est, sub influența URSS. La a doua întîlnire, cea de la Malta, prima împărțeală a fost declarată inoportună, urmând ca țările din Estul Europei să își „hotărască soarta singure”. Acesta a fost un fel de a spune, pentru că România a căzut victima unui complot pus la cale de KGB cu sprijin CIA. Cel puțin așa se crede și opinia public românească rezonează în această direcție. Dar dacă nu a fost chiar așa? Povestea asta a devenit mit, iar din mitologie am învățat demult că este posibilă orice fel de desfășurare de forțe. În România, după momentul decembrie 1989, nu am avut, ca țară, norocul preluării puterii politice de o echipă dedicată soartei, viitorului țării, ci de o echipă „interesată” doar avuția țării, atâta câtă era avuția, interesată doar de diriguirea ei.
Au urmat după 1989 ani grei. Nici un an norocos pentru țară. Ca urmare s-a născut un alt mit, mitul României blestemate de forțele malefice, rodul unor conspirații externe. Fie a masonilor, fie a Bilderberg-lui, fie a marilor puteri, fie a Vaticanului, fie a evreilor. Se pare, se susține pe tot felul de canale de informare că fatalismul este ceea ce macină țara, nu propriile noastre acțiuni, coordonate prin Parlament, Guvern, Președinție, care nu se corelează legislativ și administrativ cu Uniunea la care am aderat, Uniunea Europeană.
În opiniile partidului de guvernîmânt (PSD), față de toate nerealizările economice și administrative, vina o poartă sistemul juridic românesc, care nu-i apără pe cei nevinovați de acte de corupție care au fost comise cu ani în urmă în baza unor prevederi și protocoale neconstituționale, vina o poartă partidele din opoziție care nu fac decât să impiedice buna desfășurare a camerelor legislative, vina o poartă băncile și societățile comerciale de rang strategic și național care „lucrează” în dauna cetățenilor, vina o poartă un așa numit stat paralel ca lucrează în cârdășie cu serviciile de securitate ale statului. Toate aceste neputințe de administrare eficientă a țării și ineficiența actelor de justiție tergiversate și contorsionat, au fost transferate unei „Românii crucificate” de băieții de la Uniunea Europeană și de americani! În felul acesta pare că însuși PSD este cel bun, harnic, sacrificat, capabil, bineintenționat să rezolve toate poroblemele. Liviu Dragnea nu face decât să își explice ratarea, prin clamarea continuă că nu poate să realizeze nimic din cauza celorlalți, a opoziției politice și a Președinței.
Vizita Papei Francisc în România déjà e calificată eveniment corporaționist, pus la cale de forțe care urmăresc federalizarea țării, ruperea Transilvaniei de la trupul mamă pentru că făuritorii și conspiratorii de mituri malefice din Europa și America nu dorm.
Se știe că vizita Papei Francisc în țara noastră are loc în urma invitaţiilor oficiale adresate Sanctităţii Sale de președintele României, de Biserica Romano-Catolică prin Conferinţa Episcopilor (Catolici) din România, şi prim ministrul României.
De asemenea, Biserica Greco-Catolică Unită cu Roma (Biserică desfințată de către regimul proletar-popular-comunist în 1 decembrie 1948, Biserică martir care a avut cea mai eficientă contribuție la Unirea Transilvaniei cu România și întemeierea Statului Unitar Român în 1918), așteaptă cu mare venerație întâlnirea cu Suveranul Pontif.
Se știe de asemenea că în Transilvania e în derulare prin infiltrare din exteriorul țării a proiectului premierului Viktor Orban „Trianon 100” care urmărește punerea în practică a autonomiei ținutului secuiesc și implicit a autonomiei Transivaniei. Sunt voci care reclamă că Papa Francisc, în vizitele sale din Transilvania va poposi și la centrul Șumuleu Ciuc, în Harghita, un loc de pelerinaj și rugăciune al catolicilor maghiari și că poate da astfel mari speranțe etnicilor unguri în acțiunile lor șovine și revizioniste.
Nădăjduiec că nu este deloc astfel, deși clasa politică de la București, în speță PSD, prin președintele lor, nu au nicio reacție la demersurile politice și administrative pe care UDMR le „inițiază” în cadrul Parlamentului României, inițiative legislative care aduc atingere până și unor prevederi constituționale. Liviu Dragnea, de teama de a nu pierde în Parlament majoritatea puterii decizionale, ignoră cu rea credință orice acțiune inițiată de UDMR, chiar cu riscul de a pune populația românească din județele Harghita, Mureș, Covasna la cheremul deciziilor maghiarilor. Iar acestea nu au nicio legătură cu vreun mit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]