( Video) Nuntă de poveste. Cu dor de casă, Ilie şi Maria Gabor au venit din Dublin, pentru a fi miri în costum popular. Tradiţiile străbunilor au strălucit la Sângeorz Băi

Nuntă de poveste, joi, la Sângeorz Băi. Miri – Ilie şi Maria Gabor, plecaţi de peste 10 ani în capitala Irlandei – Dublin, împreznă cu fraţii lor, pentru a duce un trai mai bun. Şi-au dorit dintotdeauna ca în momentul căsătoriei să aibă o nuntă tradiţională, cu alai, colăcari şi druşte, călăreţi şi cu taraf pe drum. O nuntă precum cele a străbunilor, sute de invitaţi mergând pe drum pe ritmurile tarafului condus de Daniel Gabor (Poleac). Cununia religioasă a fost săvârşită la Biserica Sf. Nicolae de către părintele Dacian Şanta.
Conform tradiţiei, mireasa a fost îmbrăcată de către druşte, ajutând pentru ca aceasta să fie gătită aşa cum trebuie, tânăra artistă Alina Ceuca, împreună cu mama ei, Genuca Ceuca. Tot ele au fost cele care au strigat şi la găină. Muzica a fost asigurată de Elvis Vasile Negru împreună cu formaţia lui, venit tocmai din Dublin. Staroste la eveniment a fost Ionuţ Jarda.

Pentru modul în care au ales să-şi realizeze nunta, mirii au fost felicitaţi de primarul oraşului, Traian Ogâgău: " Felicitări pentru că ați spart gheata cu faptul că ați făcut nunta joia dar MAI ALES ÎN COSTUME POPULARE SI RESPECTUL FAȚĂ DE TRADIȚIILE NOASTRE! CASA DE PIATRA! Bravo!!".
Ziua de joi nu a fost aleasă întâmplător, deoarece este ziua de naştare a mirelui. Alături de nuntaşi. La sărbătoarea mirilor , ce a avut loc la Mega
Urăm tinerei perechi casă de păiatră, cu sănătate şi împliniri şi să se bucure de rodul dragostei lor, micuţul Ilias.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]