Veche de 100 de ani, clădirea Colegiului „Andrei Mureşanu” – consolidată şi modernizată

Amplasamentul Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa a fost predat constructorului S.C. Creativ Grup SRL Bistriţa în asociere cu S.C. Euras SRL din Satu Mare., pentru lucrările de Consolidarea şi modernizarea corpului A (clădirea veche), conform proiectului depus de Primăria municipiului în cadrul Programului Operaţional Regional.

Momentul memorabil pentru colegiul bistriţean a fost marcat prin prezenţa oficialităţilor locale, în frunte cu primarul municipiului, Ovidiu Creţu, reprezentanţii celor două firme Creativ şi Euras, a cadrelor de specialitate implicate în derularea proiectului la nivelul Primăriei, precum şi a reprezentanţilor Colegiului.

Valoarea contractului este de 4.865.524 lei, fără TVA, iar durata lui este de 16 luni. Lucrările care vor fi executate constă în: înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, consolidarea planşeelor şi fundaţiilor, refacerea faţadelor, înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare, reparaţii tencuieli şi zugrăveli, precum şi consolidarea şi refacerea gardului.

Clădirea are o suprafaţă desfăşurată de 4752.72 mp şi este înscrisă în lista monumentelor istorice din municipiul Bistriţa. În cadrul edificiului nu au avut loc lucrări de consolidare şi modernizare majore în ultimii 25 de ani.

În contextul prezentării lucrărilor ce se vor efectua, primarul a făcut, totodată, menţiunea că, deşi în proiect nu este prevăzută amenajarea corespunzătoare a curţii Colegiului, lucru necesar mai ales în comparaţie cu noua imagine a clădirii, va avea în vedere includerea în alocaţia bugetară şi a cheltuielilor pentru ceea ce trebuie făcut în această privinţă. La data când este prevăzută încheierea lucrărilor, clădirea va împlini vârsta de 100 de ani – a ţinut să mai menţioneze primarul Ovidiu Creţu.

Aşadar, în 5 decembrie 2011, va fi dus la îndeplinire proiectul lansat astăzi şi bistriţenii vor avea bucuria şi revelaţia unei clădiri moderne, cum se angajează iniţiatorii acestuia.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]