Vasile Moldovan: Vom propune o rectificare bugetară pentru dotarea materială a şcolilor

Consilierul local Vasile Moldovan (ALDE) consideră că una dintre priorităţile acestei perioade pentru municipalitate trebuie să o constituie debutul anului şcolar 2016-2017. În opinia sa, dotarea cu materiale didactice a laboratoarelor şi cabinetelor din şcoli trebuie asumată de întregul Consiliu Local, o soluţie fiind o rectificare bugetară sau alocări corespunzătoare în bugetul pe anul 2017.

         „Chiar dacă pare la prima vedere cam târziu, având în vedere că noul Consiliu Local are o structură nouă, în majoritate, reprezentanţii Consiliului Local în consiliile de administraţie ale şcolilor vor fi desemnaţi în şedinţa din 31 august. Vom solicita să facem o analiză a dotărilor unităţilor de învăţământ din Bistriţa, având în vedere că laboratoarele din aceste şcoli au o dotare care trebuie înnoită. Sunt convins că toţi consilierii vor susţine propunerile pentru o eventuală rectificare bugetară, pentru a putea avea şi alocarea corespunzătoare susţinerii unităţilor şcolare. (...) Mă gândesc că dacă acum rectificarea bugetară s-ar putea să nu fie suficientă, bugetul anului viitor să fie pregătită astfel încât şcolile din municipiul Bistriţa să arate la nivelul  pretenţiilor noastre europene, de astăzi”, a menţionat Vasile Moldovan, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Vasile Moldovan a adus în discuţie şi tema susţinerii şcolilor profesionale, la nivelul pretenţiei agenţilor economici, în fapt viitorii angajatori. „Tinerii noştri se îndreaptă cu greu spre şcolile profesionale. Va trebui să fie asigurată o consiliere profesională corespunzătoare la nivelul ciclului gimnazial, pentru ca aceste clase să fie completate”, a declarat Moldovan.

         În context, Ionel Tompa, responsabil de comunicare al ALDE, a evidenţiat necesitatea dotării cabinetelor medicale şcolare, care acum sunt sub nivelul unei farmacii a familiei, cu o medicaţie minimală. Acesta a dat exemplul Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu”, unde sunt 1700 de elevi, iar în cazuri medicale nu se poate interveni cu mai nimic. Mai mult, medicii şcolari nu pot acorda nici măcar acea scutire medicală, elevul fiind nevoit să meargă la medicul de familie, de exemplu din Urmeniş, pentru a-şi obţine acea adeverinţă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5