Vasile Dâncu: Avem încredere că Radu Moldovan şi Cristian Niculae vor putea duce mai departe dezvoltarea Bistriţei

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dâncu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a revenit la Bistriţa pentru a-l susţine pe preşedintele Radu Moldovan, chiar dacă acesta nu are nevoie de susţinere.

          „Am venit să-l susţinem pe Radu Moldovan, dar el nu are nevoie de susţinere, şi-a făcut susţinerea singur. Am venit să-l susţinem pe Cristi Niculae care este tânăr şi s-a înhămat la un proiect foarte complicat, acela de a duce mai departe şi de a face o schimbare de ritm de dezvoltare a municipiului Bistriţa. Avem încredere că împreună cu Radu vor putea să ducă mai departe ceea ce a însemnat, după părerea mea, o reînviere totală a judeţului şi a Bistriţei”, a declarat Vasile Dâncu.

          Prof. univ. dr. Vasile Dâncu a precizat că s-a întâlnit cu primarii, iar după alegeri, o echipă condusă de preşedintele Radu Moldovan va prezenta un document legat de descentralizare şi de simplificare administrativă. „Unul dintre scopurile mele pentru care m-a împins Organizaţia Bistriţa-Năsăud spre centru a fost acesta să încercăm să modernizăm partidul. În acest moment, avem nevoie de expertiza oamenilor din teritoriu. (...) Am învăţat foarte mult de la primari, mai ales în ultimul mandat pe care l-am avut de vicepremier. Nu poţi gândi în birou strategiile de dezvoltare a localităţilor. Am speranţa că împreună cu câţiva primari de aici vom face primul document de simplificare a statului, pentru că avem un stat obez, cu foarte multe cheltuieli inutile şi total centralizat. Tot timpul de la Bucureşti ni se spune că dacă facem o descentralizare, o regionalizare, se pierde Transilvania. Pe de altă parte, este acolo bătălie pentru resurse”, a declarat preşedintele CN al PSD.

          Vasile Dâncu a adăugat că social-democraţii i-au cerut o strategie de echilibrare a regiunilor, ţinând cont de realităţile punctuale, în contextul în care în Transilvania oamenii îşi doresc mai multe libertăţi şi autonomie, iar în alte zone se cere implicarea statului pentru dezvoltarea infrastructurii.

          „Trebuie să lucrăm în timp foarte scurt, pentru că vin celelalte alegeri. Începem modernizarea partidului din acest moment.(...) Trebuie să recâştigăm încrederea oamenilor din Transilvania şi cred că din Bistriţa-Năsăud începe reconstrucţia partidului. Cred că putem să schimbăm viziunea stângii pentru România şi mentalitatea celor care fac politică de stânga în Transilvania şi în alte locuri”, a menţionat Vasile Dâncu.

          Preşedintele CN al PSD a vorbit despre conducerea colegială, în premieră, de la fruntea PSD, unde nimeni nu are proiecte personale, despre necesitatea reactivării departamentelor PSD care să pregătească un plan de dezvoltare a României, dar şi despre reactivarea Institutului de Studii Social-Democrate pentru profesionalizarea politicii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5