USR Bistriţa: Jandarmeria în acțiune! Intimidarea participanților la o adunare în spațiul public

sursa: USR BN
Jandarmeria în acțiune!

Intimidarea participanților la o adunare în spațiul public.
 
La aproape 30 de ani de la revoluția din Decembrie 1989, care a consfințit dreptul democratic la adunări publice, exprimare și chiar proteste (fie ele organizate sau spontane), asistăm, din păcate, la acțiuni “de intimidare” și recomandări “de a părăsi zona” din partea Jandarmeriei Române, în speță un dispozitiv local din municipiul Bistrița.
În seara zilei de duminică 24 Februarie 2019,  9 (nouă) persoane care staționau pe trotuarul din Piața Petru Rareș Bistrița, fără a purta pancarte sau a se manifesta verbal, intenționând să își exprime, prin prezența lor acolo, dezacordul privind modificarea Legilor Justiției, au fost interpelate și legitimate de un dispozitiv de 9 (nouă) jandarmi privind suspiciunea de a fi manifestat într-un cadru organizat, fără autorizație. Deși nu era cazul de așa ceva, deși nu au încălcat nicio lege în vigoare, respectivele persoane au primit recomandarea, fără justificare, de a părăsi zona.

Ne exprimăm ferm dezacordul cu privire la acțiunea de intimidare a reprezentanților Jandarmeriei Române și susținem dreptul constituțional al cetățenilor la liberă exprimare și circulație în spațiul public.
 

26 Februarie 2019

Biroul Local al USR Bistrița, prin președinte Stan Calin

 

Comentarii

26/02/19 12:45
cititor

Mereti ma autorizati-va si purtati raspunderea pentru manifestarea pe care o doriti si nu mai tot urlati in drum ca te. mbe. lii ptr orice , ca nici nu stiti ptr ce tot strigati ca de.scr. eie. ratii !
Bine fac , ptr ca de aia sunt platiti, sa mentina ordinea si securitatea publica pe care voi tot mereu o perturbati foarte grav si bine ar face jandarmii daca v-ar trage si cate o " mardeala " de sa va mearga fulgii .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]