Urmeniş, comuna în care vorbele au devinit fapte

Casa de Cultură şi grădiniţă la standarde europene


Sărbătoare pentru comunitatea din Urmeniş. Proiectulele pe care Primăria Urmeniş le-a depus pe Măsura 322 au adus o Casa de Cultură şi grădiniţă la standarde europene.
Primarul Dumitru Tomşa spune: „ Urmenişul are acum Casă de Cultură, grădiniţa pentru copii şi drumurile asfaltate. Este o mare bucurie pentru mine. Aveam nevoie de instituţia culturală ca de aer, pentru că imobilul în care funcţiona căminul era de peste 100 de ani, fiind sub orice critică. Oamenii mi-au cerut să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă să construiesc un cămin cultural, iar eu le-am îndeplinit această dorinţă. Pe urmă, am construit grădiniţa, am asfaltat uliţe pe care nu puteai circula când ploua”. Este al doilea proiect din Urmeniş pe bani europeni, după cel prin care a introdus apa potabilă prin fonduri SAPARD.
Au fost alături de comunitate la eveniment  vicepreşedintele Consiliului Judeţean - Dorin Popescu, administratorul public al judeţului-Florin Moldovan, deputatul Stelian Dolha,  senatorii Ioan Deneş, Dorin Dobra, Daniel Suciu, primarii Ioan Mate -Sânmihaiu de Câmpie Romeo Florian - Lechinţa, Dumitru Bendean- Miceştii de Câmpie.
Cel mai mare proiect din istoria Urmenişului, de 2,5 milioane de euro, a scos comuna din noroaie, după cum afirma primarul.
În cei peste 8 ani de când este la conducerea primăriei, Dumitru Tomşa a adus în comună peste 5 milioane de euro, fapt ce se vede în realizările de până acum.

Comuna, în sărbătoare


Proiectele edilului au fost lăudate de toţi cei prezenţi la sărbătoare, după vizitarea obiectivelor, la scena amenajată în aer liber a urmat un spectacol folcloric realizat de Centrul Judeţean pentru Cultură, deschis de managerul instituţiei, dr. Gavril Ţărmure, şi de primarul Dumitru Tomşa. Au evoluat  ansamblurile "Dor Românesc", "Cununa de pe Câmpie" Urmeniş, “Plaiuri someşene “ Feldru,  "Floricică de tău" Fărăgău, Silivaşu de Câmpie,  Sânmihaiu de Câmpie,   “Someşul" Beclean,  “Cununa se sânziene” Dipşa, “Illo Romano” Lechinţa . Bucurie pentru oamenii de pe aceste meleaguri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]