Un vernisaj In memoriam – simplitate nobilă şi măreţie calmă în opera maestrului Paul Gherasim

Un eveniment cu semnificaţie în lumea fascinantă a artelor plastice s-a derulat la Galeria de Artă „Concentric” din Bistriţa, în 31 iulie, o frumoasă galerie privată, având ca partener Galeria „Romana”, unde a avut loc vernisajul expoziţiei artistului plastic profesionist maestrul Paul Gherasim, sugestiv şi motivant intitulată „Simplitate nobilă şi măreţie calmă – Paul Gherasim – In memoriam, expoziţie de pictură, acuarelă, desen”.
În prezenţa unui numeros public avizat şi doritor de opere de artă valoroase au vorbit, cu argumente şi exemplificări, despre valoarea maestrului Paul Gherasim (1925-2016) şi a creaţiei sale deosebite, a mesajului transmis, a dăruirii de sine pentru creaţia de capodopere Marin Ecedi – patronul Galeriei de Artă „Concentric” şi amfitrionul activităţii deosebite, Emil Ene – curatorul expoziţiei de la Galeria „Romană”, criticul de artă – prof. Oliv Mircea, curatorul expoziţiei şi PC preot paroh prof. Nicolae Feier de la Biserica „Coroana”, care au scos în evidenţă talentul care l-a dominat pe artist, fiind abordată, cu o simplitate nobilă şi măreţie calmă, problema mântuirii şi a nemuririi, vălul sublimului, cât şi legământul luminii care sunt mitice, cum susţine artistul plastic desăvârşit.
De menţionat că Paul Gherasim a condus şi a inspirat grupul Prolog, din care fac parte artiştii profesionişti Horea Paştina, Constantin Flondor şi Mihai Sîrbulescu.
Atractiva şi provocatoarea expoziţie va fi deschisă în perioada iulie – septembrie 2017 şi este cu vânzare.
A fost o zi cu profunde sensibilităţi, de încântare a văzului, a sufletului şi inimii, într-o oază de cultură şi lume artistică desăvârşită.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]