Un tânăr din Ciceu Giurgeşti a adormit la volan! A intrat cu maşina pe contrasens

Astăzi, pe Drumul Național 17, în localitatea Cristeștii Ciceului, a avut loc un accident rutier pe fondul oboselii la volan, soldat cu rănirea ușoară a unui tânăr. În urma cercetărilor efectuate la fața locului de către polițiștii rutieri din Beclean, a reieșit faptul că "un tânăr de 19 ani, din Ciceu Giurgești, în timp ce conducea un autoturism, din cauza oboselii, ar fi adormit la volan și ar fi pătruns pe contrasens, unde a acroșat un autocamion, condus de un bărbat de 55 de ani, din Chișinău, după care a intrat într-un copac. În urma accidentului, tânărul de 19 ani a fost rănit ușor".

Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. În continuare, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal de vătămare corporală din culpă, urmând a fi stabilite toate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

***

Oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho - motorii necesare conducerii în siguranţă.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]