Un nou premiu literar pentru Valentin Falub

Cea de a 41-a ediţie a Concursului Naţional de Literatură „Moştenirea Văcăreştilor” a avut loc la Târgovişte, în perioada 5-7 noiembrie 2009 şi a fost organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, Centrul pentru Cultură Tradiţională Dâmboviţa, Casa Municipală de Cultură „I. Gh. Vasiliu”, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Mihai Popescu”, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu”, Universitatea „Valahia” Târgovişte şi Societatea Scriitorilor Târgovişteni.

În aceste trei zile (joi, vineri şi sâmbătă) ale concursului, au fost organizate o serie de manifestări culturale: întâlniri cu scriitori şi oameni de cultură dâmboviţeni, Simpozionul Internaţional „Alexandru Ciorănescu”, pelerinaje la diferite obiective turistice din judeţ etc.

Juriul a fost prezidat de academicianul Mihai Cimpoi din Chişinău, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Pentru toate cele patru secţiuni (poezie, proză scurtă, eseu, teatru scurt) ale concursului au fost acordate câte trei premii (Premiul Naţional, Premiul II şi Premiul III) şi câte o menţiune. Plus câteva premii speciale.

La secţiunea „Teatru scurt”, premiul III a revenit conjudeţeanului nostru VALENTIN FALUB, din Beclean, pentru piesa într-un act „Reporter”. De menţionat că, în 2008, Valentin a mai fost învrednicit cu un premiu, la Concursul Naţional de Teatru Scurt „Mihail Sorbul” Botoşani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5