Un nou caz de pestă porcină confirmat la limita de judeţ, la Groşii Ţibleşului

Prefectul judeţului , Ovidiu Frenţ, a anunţat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectual, că un nou caz de pestă porcină africană a fost confirmat la un mistreţ, la limita de judeţ, în localitatea Groşii Ţibleşului din judeţul Maramureş.

Am avut o şedinţă operativă cu DSVSA şi Garda Forestieră. Astăzi vom convoca şi Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor şi vom lua măsurile care se impun. Chiar dacă nu este acest nou caz în judeţul nostru, ci în Maramureş, suntem în aceeaşi zonă afectată şi, evident că, odată cu topirea zăpezii, mişcarea populaţiilor de mistreţ s-a accelerat şi ne aşteptăm, din păcate, la noi cazuri. Noi vom lua, împreună cu fondurile de vânătoare, cu ocoalele silvice şi autorităţile locale toate măsurile care se impun şi care vor fi comunicate”, a precizat prefectul Ovidiu Frenţ.   

Comentarii

06/03/19 10:34
cititor

Vaiii... dau-ar PP-ul si-n Bistrita cu toate cartierele si localitatile componente ( ptiu... fuschea pe limba ... ) , ca macar asa vom scapa de toti cei care detin porci si vite in intravilan, fara sa aiba nici cele mai elementare conditii igienico-sanitare si veterinare, care nu respecta Hotararile de Consiliu si care polueaza cu pisalaul si balegarul panza freatica si cu mirosurile lor insuportabil, pe noi toti... fara ca autoritatile sa intervina intr-o forma sau alta , iar APIA nu-i controleaza absolut deloc, mai ales ca acuma exista si un program de "APA... pentru copiii nostri... si nu stiu cum ... " dar fata de care nimeni nu ridica un deget .
Asa, cu aceasta pesta procina, poate scapam de toti astia si se vor lua masuri de interzicere pentru viitor sa se mai tina astfel de animale in intravilan , ca este mai importanta viata si sanatatea noastra decat al " ci.o.mar.lanilor " care ne imputesc fara sa le pese de noi , ciar daca " ie multi si voteaza " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]