Un grup de deţinuţi din Penitenciarul Bistriţa a participat la Bursa locurilor de muncă

Un grup de persoane condamnate, custodiate de Penitenciarul Bistriţa, au participat vineri la Bursa generală a locurilor de muncă, găzduită de Colegiul Tehnic ,,Grigore Moisil” Bistriţa, eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud.

"Deţinuţii care au discutat cu angajatorii sunt în executarea unei pedepse în regim deschis sau semideschis, aflându-se în apropierea termenului de a fi discutate în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată.

Totodată, persoanele condamnate selectate sunt din rândul celor apte pentru muncă din punct de vedere medical, calificaţi profesional sau necalificaţi, dar care posedă abilităţi practice într-o meserie", explică subcomisar de penitenciare Cosmin Părăuan, Purtător de cuvânt la Penitenciarul Bistriţa.

Participarea deţinuţilor la Bursa Locurilor de Muncă urmăreşte sensibilizarea angajatorilor privind problematica socială a acestei categorii vulnerabile, precum şi oferirea unei oportunităţi pentru fiecare dintre participanţi de a deveni un potenţial angajat după punerea în libertate.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]