Un artist bistriţean în viaţă va avea propriul festival

Judeţul nostru are, în momentul de faţă, festivalul dedicat Doamnei cântecului popular năsăudean, Valeria Peter Predescu, organizat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Înainte de a avea festivaluri dedicate pentru două dintre marile interprete ale cântecului românesc originare din Salva, trecute la cele veşnice –Maria Butaciu şi Maria Peter, un impresar s-a gândit să realizeze un festival ce poartă numele unei artiste în viaţă – Saveta Bogdan.
Evenimentul este destinat atât interpreţilor vocali şi instrumentali, cât şi, surpriză, dansatorilor care trebuie să aibă cel puţin 6 ani, fără limită maximă de vârstă. Vor fi patru secţiuni, pe lângă cele dedicate soliştilor vocali, instrumentali şi ansamblurilor folclorice, apărând o secţiune nouă – Portret de artist – Saveta Bogdan, unde pot participa concurenţi indiferent de vârstă, care vor prezenta o piesă din repertoriul Savetei Bogdan.
Interpreţii vocali vor prezenta în concurs, cu acompaniament orchestral, pe stick, o melodie specifică zonei şi dacă doresc şi o doină sau baladă.
Un alt lucru în premieră pentru judeţul nostru este faptul că concurenţii vor achita o taxă de înscriere de 150 lei pentru solişti, de 80 lei/candidat pentru grupurile de doi componenţi, 100 lei pentru secţiunea portret de artist şi 300 lei pentru ansamblul folcloric. Pentru prima dată într-un regulament am găsit fraza „Asigură liniştea desfăşurării concursului prin interzicerea totală a presei şi a fotoreporterilor în culisele scenei, cu excepţia televiziunilor şi a radiourilor partenere media”.
Evenimentul urmează să aibă loc în perioada 7-8 septembrie, la Sângeorz Băi, oraşul natal al Savetei Bogdan, căreia i s-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]