„În ultimii ani, Bistriţa este reprezentativă pentru handbalul feminin, în special junioare, fiind recunoscută ca o adevărată şc

- afirmă d-na prof. de sport Luminiţa Dulău, antrenoarea echipei de handbal feminin CSŞ Mediaş

Fiind prezentă la cantonamentul organizat de Clubul Indryas, echipa de handbal feminin aparţinând CSŞ Mediaş, alcătuită din 25 de sportive, dintre care 7 senioare, junioare I – 6, junioare II şi junioare III – 12, d-na prof. de sport Luminiţa Dulău s-a confesat şi a făcut aprecieri la adresa gazdelor din Bistriţa, care le-a oferit condiţii excelente.

Iată ce afirmă, în acest sens, prof. Luminiţa Dulău: „Mă aflu pentru prima dată în cantonament la Bistriţa, am profitat de condiţiile deosebite oferite de d-nul Vasile Mureşan, care ne-a pus la dispoziţie un microbuz pentru transportul sportivilor, masa şi cazarea au fost deosebite, iar traseele oferite pentru pregătirea fizică au fost dintre cele mai bune, alese de acelaşi domn Mureşan. În ultimii ani Bistriţa este reprezentativă pentru handbalul feminin, în special junioare, fiind recunoscută ca o adevărată şcoală de junioare şi senioare, mai ales că s-a reînfiinţat echipa de senioare la Bistriţa. Atât masa, cât şi cazarea, sunt la nivelul condiţiilor de hotel-restaurant de 3 stele, s-au oferit porţii suplimentare tuturor copiilor, iar preţurile sunt deosebite, referindu-ne la cantitatea şi calitatea mâncării, deci, în favoarea sportivilor. Handbalul este o cenuşăreasă a sportului în România, inclusiv faţă de baschet, dar care aduce cele mai multe beneficii la nivel de echipă naţională şi, tocmai de aceea, ar trebui sprijinit mult mai mult. Vom reveni cu mare plăcere la Bistriţa, ne-am rezervat seria de pregătire şi pentru anul 2010. Aici, la Bistriţa, sunt oameni primitori şi unitatea este un etalon, am fost şi eu junioară şi am făcut antrenament la Bistriţa, unde m-am simţit ca la mine acasă. Pregătirea fizică oferită de clubul Indryas este una deosebită, se lucrează la altitudine, pe o suprafaţă care nu este dură, iar efortul este mult mai mare la altitudinea de 600-800 m, fiind cea care ne influenţează în bine în pregătirea sportivelor. Avem parteneri de întrecere foarte valoroşi, iar în grupa de handbal ne întâlnim numai cu senioarele de la noul club CSŞ-LPS Bistriţa. Am venit cu sportive de la toate grupele de junioare, I, II şi III, plus senioare, mai ales cu vârfurile şi am văzut evoluţia lor în bine. Un fapt tragic este acela că există probleme şi la noi în club, prin reducerea personalului didactic şi este mare păcat că se atentează la ramurile sportive, cum este şi handbalul, iar Ministerul Învăţământului sperăm să nu lovească în handbal, indiferent că este masculin sau feminin. Ca să fi un antrenor bun trebuie să te dăruieşti, să ai relaţii apropiate cu elevii, să devii „a doua mamă a lor”, iar respectul faţă de antrenor se vede în teren, în modul cum joacă şi cum se dăruiesc sportivele în urma indicaţiilor pe care le primesc. Obiectivele clubului nostru sunt: la senioare clasarea între primele 5 din grupe, iar la junioare I să participăm la turneul final. Pregătirea şi condiţiile deosebit de bune oferite la Bistriţa ne va aduce rezultate bune în întreceri, sperând în clasificarea între primele şase echipe de handbal feminin junioare pe ţară”.

Domnul prof. Ungureanu Marian, antrenor la Rapid Bucureşti şi d-na Sultana Aiacoboaie, antrenoare la Liga Naţională de la clubul Rapid, şi-au exprimat gândurile şi părerile despre cantonamentul efectuat la Bistriţa.

Iată câteva impresii afirmate de Ungureanu Marian: „Condiţiile au fost excelente iar preţurile sunt mici, o masă „ca la mama acasă”, la fel şi cazarea care este la nivelul unui hotel de 3 stele. Atmosferă deosebită creată de patronii locaţiei. Este una din zonele deosebite pentru antrenamente, condiţii deosebite pentru sportivii de orice categorie. Vom reveni, la anul, cu multă plăcere, în aceeaşi locaţie. Handbalul fete a fost singurul care a adus succese deosebite şi trebuie să aibă mai mult sprijin din partea forurilor diriguitoare, inclusiv clasa politică. Am avut neplăcuta surpriză de a fi certaţi de către părinţii sportivelor pentru faptul că mâncau prea mult şi se îngrăşau”.

Aceleaşi gânduri şi laude le-au împărtăşit şi preşedintele clubului Extrem Baia Mare, Leontin Pop, antrenorii Nicolae Voinea şi Constantin Bucerschi.

Vasile Mureşan, patronul acestui club, aduce mulţumiri tuturor celor care şi-au desfăşurat cantonamentul şi speră să le ofere aceleaşi condiţii, şi chiar mai bune, la următoarele ediţii. Felicitări patronului clubului, soţiei, echipei de la bucătărie şi tuturor celor care s-au implicat în asigurarea condiţiilor deosebite.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5