Trei profesori din Salva, în Guadalajara - Spania

ULTIMA ÎNTÂLNIRE TRANSNAŢIONALĂ DE PROIECT ERASMUS+ ÎN GUADALAJARA, SPANIA

                                                                                                                                Prof. Vasilica Găzdac

                                                                                                                               Prof.Pop Anamaria

                                                                                                                               Prof.Luminita Cuceu

 

În oraşul Guadalajara din Spania s-a derulat ultima întâlnire transnaţională din cadrul Proiectului Multilateral Erasmus+KA2 „OTHER, ALIKE, THE SAME”( 2016-1-IT02-KA219-024291_2.)„Alţii asemeni nouă” la care au participat trei cadre didactice din cadrul Şcolii Profesionale ,,Tiberiu Morariu” Salva, prof.Gazdac Vasilica-persoana de contact, prof.Luminita Cuceu-profesor invatamant primar și prof. Pop Anamaria-consilier educativ.

Proiectul a  avut  scopul de a forma elevilor din ciclul primar și gimnazial inferior  noţiuni de cetăţenie şi istorie europeană, competențe de limba engleză, competențe digitale  prin prisma crizei migranţilor/refugiaţilor şi terorismului internaţional. Activitățile au fost complexe, lunare si au avut rolul de a pune pe tapet în cadrul școlii  problema reala a societății europene cea a integrării acestor grupuri defavorizate prin dezvoltarea de materiale didactice curriculare, suporturi interdisciplinare şi lecţii interactive.

            Această întâlnire a fost organizată de către echipa spaniola  din cadrul  Fundacion diocesana san Marciano Jose Colegia diocesano Santa Cruz, Guadalajara-Spania, I.C. 4 C.D. Bregante-S.M.Volta,Monopoli-Italia. Celelalte şcoli partenere implicate în cadrul proiectului sunt: I.C.4C.D.Bregante-S.M.Volta,Monopoli-Italia,;1stPrimarySchool of Efkarpia,Thessaloniki- Grecia; Scoala Profesionala „Tiberiu Morariu „Salva,România;

Întâlnirea transnaţională a urmărit prezentarea produsului final al proiectului A18-Mapa profesorului de incluziune sociala, un material  cu exemple practice de activitati didactice de incluziune sociala pilotate pe parcursul celor doia ani de proiect; analiza evaluarilor pentru elevi,profesori si parinti derulate atat la inceputul, mijlocul si finalul proiectului, analiza intalnirilor transnationale si a evenimentelor de formare pe termen scurt schimburi de grupuri de elevi,completarea campurilor in Mobility Tool si termenul limita referitor la raportarea finala, incheierea planurilor de diseminare, monitorizare ale proiectului precum si acordul de continuarea a unor activitati dupa incheierea ciclului de viata al proiectului prin utilizarea platformei Etwinning. Pentru cei interesati de activitatile derulate in cei doi ani de proiect atat profesori elevi,parinti dar si parti asociate va rugam sa accesati link-urile de mai jos unde gasiti toate aceste materiale ca si resurse educationale deschise:

https://twinspace.etwinning.net/26443/home

https://otheralikethesame.blogspot.com/

În contextul ultimei intalniri de proiect ,şcoală gazdă a  organizat o ceremonie de inchidere a proiectuui in care s-au prezentat testimonialele elevilor implicati in schimburi de grupuri de elevi sub forma unui film emotionant. In context cultural am vizitat Universitatea Alcala de Henares si zona centrala a Madridului impreuna cu echipa de proiect.

„Proiectele Erasmus +reprezintă iesirea din tiparele clasice ale invtamantului traditional si implicarea scolii in problemele reale ale societatii precum migratia, depopularea comunitatilor rurale,cetatenia democratica. Schimburile de bune practici si implicarea directa a elevilor in aceste parteneriate strategice este plusul de valoare pe care dorim sa-l promovam atat la nivel local cat si la nivel regional.Sustenatibilitatea proiectului va continua si dupa incheierea celor doi ani prin transferul  de competente in cadrul celorlalte proiecte Erasmus+ pe care le implementeaza scoala noastra .( Prof. Luminita Cuceu- responsabil evaluare)

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului. Toate informatiie pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit continutul acestor informaţii.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5