Trei companii din Bistriţa-Năsăud au depus proiecte de investiţii, pentru ajutor de stat!

Ministerul Finanțelor Publice finanțează marile investiții din sectoarele de activitate de vârf și dezvoltarea regională, astfel că din 10 septembrie a înregistrat cereri pentru ajutor de stat în limita a 614 milioane de lei, buget alocat pentru 2018.

Au fost depuse 32 de cereri pentru investiții în valoare totală de 3,8 miliarde lei, care ar urma să creeze 5.242 de locuri de muncă și pentru care ajutorul de stat solicitat se ridică la suma totală de 1,38 miliarde de lei. 18 dintre proiectele analizate au capital românesc, iar 14 au capital străin.

Solicitările au fost făcute în baza schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014, care susține investițiile de mare anvergură, favorizează extinderea activităților economice în regiunile defavorizate şi stimulează investițiile în tehnologii avansate care conduc la crearea de locuri de muncă.

Printre cele 32 de cereri pentru investiţii, trei sunt depuse de companii din judeţul nostru. Grupul Teraplast a depus trei proiecte de investiţii pentru Teraplast – cu o valoare totală de 28,9 milioane lei, din care 14,4 milioane lei este ajutorul de stat solicitat, Teraglass Bistriţa – cu o valoare totală de 16 milioane lei, din care 8 milioane lei înseamnă ajutorul de stat cerut şi Depaco – cu o valoare de 18 milioane lei, din care 8,8 milioane lei reprezintă ajutorul de stat.

         O altă companie care a depus cerere în baza HG 807/2014 este Silvania Internaţional Prod, care are o investiţie de 132,3 milioane lei, din care valoarea ajutorului de stat solicitat este 54,787 milioane lei. Nu în ultimul rând, un proiect de investiţii a depus şi Comelf, în valoare de 18,9 milioane lei, din care 8,89 milioane lei reprezintă ajutorul de stat.

Potrivit procedurii stabilite prin Ghidul solicitantului, experții din cadrul MFP verifică documentele depuse iar dacă există neconcordanțe vor fi cerute clarificări legate de informațiile din documentele prezentate. Întreprinderile au la dispoziție 15 zile lucrătoare pentru a răspunde.

În cazul în care, în urma evaluării cererilor de acord pentru finanțare se emit scrisori de respingere și rămân disponibile credite de angajament și bugetare, vor intra în analiză solicitările rămase în așteptare. Cererile se analizează în ordinea înregistrării acestora la registratura generală a MFP.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]