Toamna se numără şi absolvenţii angajaţi! Peste 580 de joburi oferite de angajatori

Un număr de 211 absolvenţi ai promoţiei 2017 din cei aproape 300  înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud au participat la Bursa dedicată lor, în fiecare început de toamnă. Dintre cei prezenţi, 68 de tineri au fost selectaţi în vederea încadrării în muncă, urmând să susţină un interviu la sediul firmelor. Nu mai puţin de 581 de locuri de muncă au avut la dispoziţie absolvenţii bistriţeni, oferite de 53 agenţi economici, în varii domenii de activitate.

„Foarte multe locuri vacante au fost pentru cei cu studii medii şi profesionale, doar 23 pentru cei cu studii superioare, majoritatea în domeniul ingineriei. Bistriţa se confruntă cu o lipsă de ingineri, dar probabil că în viitorul apropiat îşi va găsi şi inginerii de care are nevoie. Pentru cei cu studii medii sunt o multitudine de profesii, de la muncitor necalificat, până la muncitori în construcţii, operator calculator, tapiţer, tinichigiu,, manipulator etc.  Am vorbit cu mulţi dintre agenţii economici şi chiar îşi doresc să angajeze tineri. Iniţial am spus că vom organiza Bursa absolvenţilor într-o formă mai restrânsă şi se anunţaseră 18 firme. Pe urmă au tot venit ca să-şi găsească tineri pe care să îi califice la locul de muncă. Numai să-şi dorească să vină la lucru”, a declarat directorul executiv Otilia Râpan de la AJOFM B-N.

         În context, aceasta a subliniat faptul că rata şomajului, la finele lunii septembrie, era de 2,86%. În cadrul Bursei au fost prezentate şi două proiecte derulate de ANOFM, şi anume Your first EURES job 5.0 (o schemă de mobilitate a locurilor de muncă din UE care ajută tinerii să-şi găsească un loc de muncă sau instruire la locul de muncă într-un alt stat membru din UE+ Norvegia şi Islanda), dar şi proiectul noncompetitiv INTESPO – Înregistrarea Tinerilor În Evidenţele Serviciului Public de Ocupare (care vizează creşterea numărului de tineri inactivi NEETs –Not in Education, Employment or Training – înregistraţi la AJOFM). Programele de formare profesională au constituit parte a prezentărilor făcute participanţilor, de cealaltă parte, angajatorilor fiindu-le prezentaţi paşii de urmat pentru organizarea „uceniciei”. 

         La Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi au participat şi prefectul Ovidiu Frenţ, şefi ai unor instituţii deconcentrate, reprezentanţi ai patronatelor şi sindicatelor, membri în Consiliul Consultativ al AJOFM BN. 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]