Sute de credincioşi, la hramul Bisericii Sfântul Nicolae din Sângeorz-Băi

pr. Paul Gavriloaie

   Pentru locuitorii din orașul stațiune Sângeorz-Băi, sărbătoarea Sfântului Nicolae are o însemnătate aparte, întrucât unul din cele trei locașuri de cult ortodoxe din localitate este ocrotit de sfântul ierarh, sărbătorit în Biserica Ortodoxă pe 6 decembrie.

   Cu acest prilej, impunătoarea biserică,  cunoscută printre credincioși cu denumirea de "biserica mare", a îmbrăcat haine de sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, avându-l în frunte pe protopopul Năsăudului, părintele Ioan Dâmbu.

   În cuvântul de învățătură rostit cu această ocazie, părintele protopop a vorbit despre blândețea și răbdarea Sfântului Ierarh Nicolae, virtuți atât de rare în societatea contemporană, subliniind faptul că ierarhul Mirelor Lichiei trebuie păstrat ca pildă, ca model pentru noi toți, iar educația și formarea copiilor și a tinerilor trebuie făcută după modul în care Sfântul Nicolae s-a raportat la copii, făcând tot ce a știut și a putut pentru a-i salva din promiscuitate și moarte sufletească.

  La finalul Sfintei Liturghii, părintele Dacian-Dumitru Şanta, parohul bisericii, a mulțumit protopopului Ioan Dâmbu pentru bucuria adusă în sufletele credincioșilor din Sângeorz-Băi, prin faptul că s-a rugat împreună cu ei de sărbătoarea hramului.

   La final, toți cei prezenți la acest moment de sărbătoare s-au bucurat de o agapă frățească, iar cei mai mici au primit daruri din partea parohiei.

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]