Subvenţii transformate în saivane şi adăposturi, la Rebrişoara

Subvenţiile primite pentru păşuni au fost transformate, la Rebrişoara, în investiţii al căror beneficiar este Asociaţia Crescătorilor de Taurine din  localitate.

          Astfel, au fost realizate două saivane şi două adăposturi pentru îngrijitori, valoarea acestora fiind estimată la circa 460.000 lei. Pe Valea Suciului au fost realizate un saivan pentru 80 de capete de vaci, dar şi o sală specială pentru lapte, fiind adus şi un tanc de răcire a laptelui. La Pietroasa, saivanul are o capacitate de 150 capete de taurine, şi aici fiind amenajată o sală pentru lapte, dar şi un adăpost pentru îngrijitori, cu 20 de locuri. În plus, au fost efectuate lucrări de reparaţii pe circa 8 kilometri de drumuri care deservesc păşunile.

          Astazi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a vicepreşedintelui Alexandru Pugna, a senatorului Ioan Deneş, a preşedintelui ACT Rebrişoara, dar şi a altor invitaţi, au fost recepţionate lucrările, fiind oficiată şi o slujbă de sfinţire.

          “Vreau să-i felicit pe cei din Asociaţia Crescătorilor de Taurine din Rebrişoara pentru modul în care au gestionat fondurile primite, fiind un exemplu de bună practică. Prin Măsura 141, pentru sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă, la fermierii din Rebrişoara au ajuns 375.000 euro. Plăţile făcute prin APIA însumează 1,3 milioane euro la 660 de fermieri şi 266.000 euro la două asociaţii. Prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală,  Măsura 125B, alte 1,5 milioane de euro sunt folosite pentru modernizare drumurilor forestiere”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

***  

          Investiţii europene majore, în infrastructura de apă şi canalizare

          Preşedintele CJ BN  a prezentat şi investiţiile care se vor derula în Rebrişoara în cadrul Master Planului de apă şi canalizare. Astfel, în etapa a doua, este prevăzută o reţea nouă de distribuţie a apei potabile pe o lungime de 10 kilkometri, la o valoare de 668.000 euro, dar şi extinderea reţelei de canalizare pe o lungime de 7 km, care presupune un alt million de euro.

          De asemenea, prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală, este repartizată suma de 500.000 euro pentru continuarea lucrărilor la reţeaua de canalizare. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5