Sub sigla lui Liviu Rebreanu, literatura bistriţeană a ajuns până în India

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului „Liviu Rebreanu” a continuat marți, la Galeriile Casa cu Lei, cu vernisajul expoziției de carte și reviste literare şi prezentarea Societății Scriitorilor Bistrițeni „Conexiuni” – director: Dorel Cosma, președinte: Elena M. Cîmpan; membri: Menuţ Maximinian, Zorin Diaconescu, Alexandru Cristian Miloş, Mircea Gelu Buta, Vasile Jimboreanu, Alexandru Vidican, Victor Știr, Victoria Fătu Nalaţiu, Gheorghe Mizgan, Nicolae Feier, Ioan Lazăr, Niculae Vrășmaș, Ana Zegrean, Rodica Fercana, Mirela Orban, Ștefan Veșcari, Vasile Beni, Dumitru Alexandru Bar, Doris Cosma, Maria Herineanu, Amelia Crețiu.
Fiecare dintre scriitorii bistriţeni şi-a prezentat activitate şi recentele apariţii editoriale. În acest cadru, directorul Palatului Culturii, dr. Dorel Cosma, a prezentat Antologia internaţională din India, prefaţată de ministrul Culturii, în cadrul căreia se află şi trei români, poeţii Dorel Cosma, Menuţ Maximinian şi traducătorul Zorin Diaconescu, fiind o adevărată bucurie, nu doar pentru bistriţeni ci şi pentru faptul că literatura noastră a ajuns în acest colţ de lume. O altă antologie, cu participare bistriţeană, a fost editată zilele trecute în Germania.
De la Satu Mare, la întâlnirea cu literatura, a fost o delegaţie condusă de Loredana Ştirbu, din care a făcut parte şi traducătoarea Livia Mărcan, subliniindu-se încă o dată prezenţa bistriţenilor la Salonul de Reviste din nordul Transilvaniei şi legătura dintre Palatul Culturii Bistriţa şi Instituţia de Cultură de la Satu Mare condusă de Robert Laszlo. Tot de la Satu Mare, prieten al bistriţenilor, Aurel Pop a prezentat revista „Mărturii culturale”, precum şi editura pe care o conduce, în cadrul căreia se pun bazele unui amplu proiect pentru Centenarul Marii Uniri.
Venită din Germania, Ioana Heidel a prezentat nu doar romanele sale ci şi legătura dintre Bistriţa şi Asociaţia Culturală pe care a înfiinţat-o de curând, împreună cu Palatul Culturii participând la Târgul de Carte de la Wurzburg. Moderatorii evenimetului au fost Doris Cosma și Zorin Diaconescu, iar Cornel Udrea a acordat distincţiile de la Palatul Culturii.
Fiecare dintre participanţi a primit „Certificatul de Excelenţă” al festivalului, împreună bucurându-ne de încă o zi de literatură la Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5