Studiu Ortopedica: Cât de mult caută pe internet locuitorii din Bistriţa-Năsăud informaţii despre problemele de sănătate

De-a lungul ultimilor ani, sistemul medical din Romania a ridicat multe semne de intrebare si a starnit nenumarate controverse in mass media. Conditiile insalubre in care sunt tratati pacientii si lipsa locurilor in spitale sunt doar doua dintre motivele pentru care romanii, indiferent de judetul in care locuiesc, se plang de serviciile medicale. Va intrebati cate spitale publice exista in Bistrita-Nasaud si cate paturi sunt disponibile pentru bolnavi? Compania Ortopedica a realizat o cercetare de piata pentru a afla care este situatia in Bistrita-Nasaud din acest punct de vedere, in comparatie cu alte judete din tara.

Cu ajutorul informatiile furnizate de Institutul National de Statistica, precum si cu datele inregistrate de Google in ultimul an, a fost efectuat un studiu care vizeaza in mod direct numarul de spitale publice functionale in judetul Bistrita-Nasaud, numarul de paturi puse la dispozitia pacientilor, dar si obiceiul locuitorilor din judetul Bistrita-Nasaud de a se informa pe internet despre cele mai intalnite afectiuni (hernia de disc, durerile de spate, artroza, osteoporoza, tromboflebita).

In timpul protestelor recent desfasurate in marile orase ale tarii, un subiect sensibil semnalat de oameni a fost lipsa de implicare a autoritatilor in ceea ce priveste imbunatatirea sistemului medical national. In ultimii zece ani, numarul spitalelor publice a scazut, in medie, cu 15,20% in toata tara. In judetul Brasov, numarul acestora nu s-a redus considerabil, fiind totusi pe locul 33 in topul judetelor cu cele mai drastice scaderi.

La nivelul Romaniei, la fiecare 1000 de locuitori exista 5.2 paturi in spitalele publice, in timp ce media in alte tari europene este mai ridicata (Germania = 8.2 paturi, Ungaria = 7.1, Bulgaria = 6.4, Franta = 6.3). In ceea ce priveste judetul Brasov, aici exista 4,22 de paturi pentru fiecare 1000 de pacienti. In clasamentul national, Bistrita-Nasaud se afla pe pozitia 30, pe primul loc fiind Bucuresti, iar pe ultimul Satu Mare.

Analizand volumele de cautari acumulate de Google in ultimii doi ani, se poate spune ca interesul locuitorilor din judetul Bistrita-Nasaud pentru documentarea online cu privire la principalele afectiuni a crescut cu 28% in 2016 fata de anul precedent. Din acest punct de vedere, Bistrita-Nasaud se afla pe pozitia 8 la nivelul intregii tari.

 

"Atunci cand vine vorba despre cele mai des intalnite probleme de sanatate din domeniul ortopediei, precum hernia de disc, fracturile, durerile de genunchi, artroza sau entorsele, am observat ca din ce in ce mai multi bistriteni incearca sa se informeze in mediul online, pentru a se asigura ca beneficiaza de tratamentul potrivit. Ca urmare a acestui lucru, publicul din Bistrita-Nasaud realizeaza cat de importanta este calitatea dispozitivelor medicale ortopedice folosite, fie ca vorbim de orteze, cadre de mers sau un banal baston de sprijin, si apeleaza la companii mari, de incredere pentru a fi siguri ca folosesc ceea ce au cu adevarat nevoie pentru o recuperare usoara si rapida”, a declarat Marius Andrei, Manager Ortopedica

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5