„Stop etnobotanicelor. Nu toate frunzele sunt bune!”

Partidul Conservator a iniţiat o campanie publică de sensibilizare a tinerilor şi a familiilor acestora cu privire la consumul de etnobotanice, dar a cărei finalitate o reprezintă modificarea Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

La Bistriţa, începând de săptămâna viitoare, membrii conservatori vor merge „din uşă-n uşă” pentru a prezenta posibilele repercusiuni asupra tinerilor în cazul consumului de droguri, inclusiv „uşoare”, dar şi pentru a strânge semnături care să evidenţieze, dacă mai era cazul, poziţia opiniei publice faţă de acest fenomen şi necesitatea adoptării unor măsuri mai drastice.

Liderul conservatorilor bistriţeni, Sorin Mareş, mizează pe cel puţin 8000 semnături ale conjudeţenilor în susţinerea acestei cauze. Principalul amendament pe care conservatorii vor să-l aducă legii vizează interzicerea funcţionării aşa-ziselor „magazine de vise”, încălcarea acestei prevederi urmând să fie sancţionată cu amendă între 50.000 lei şi 1.000.000 lei.

Datele statistice cu privire la consumul de droguri, inclusiv etnobotanice, sunt îngrijorătoare. Cel puţin 300.000 români între 15 şi 64 ani au consumat cel puţin o dată droguri uşoare, iar dacă vorbim de etnobotanice, numărul este de patru ori mai mare. Peste 10% dintre elevii de clasa a XII-a au declarat că au consumat stupefiante. Studiul a fost efectuat la nivel naţional, dar situaţia nu este cu mult mai bună nici în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Conservatorii nu au putut prezenta încă satele statistice la nivel de judeţ, dar au precizat că fenomenul nu este extins doar în discoteci şi cluburi, ci şi prin şcoli, ba mai mult, şi în mediul rural.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]