Stelian Dolha: PNL merge înainte cu sau fără primari

Liderul PNL Bistriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că PNL ,,merge înainte cu sau fără primari” şi este convins că o parte dintre aceştia nu vor mai reuşi să obţină un alt mandat după alegerile locale de peste doi ani. Dolha a mai spus că cei zece primari liberali sunt, în acest moment, la dispoziţia PNL. În cazul în care partidul nu ia act de plecarea lor, ei revin în PNL, pentri că PLR nu există din punct de vedere juridic.

"Pentru ei, ceasul Ordonanţei ticăie, e ca în armată, au mai rămas, AMR, câteva zile până câbd ei ies din această ordonanţă, din cele 45 de zile. Ce se întâmplă cu ei? Acum sunt la dispoziţia PNL, să fie foarte clar. Dacă PNL ia act de trecerea lor, după ce vedem adeziuni, îşi pierd mandatul. Acolo unde au trecut cu consilieri, ajungem la alegeri anticipate. Dacă PNL nu ia act, ei revin în PNL, cu alte cuvinte, ei nici nu sunt plecaţi din punct de vedere juridic din PNL. De ce? Simplu. Pentru că PLR nu există", a afirmat deputatul PNL Stelian Dolha.

Dolha a mai spus că a aflat din presă că a rămas fără primari, care s-ar fi înscris în PLR, din cauza presiunilor enorme la care au fost supuşi.

"Despre primarii migratori, despre primarii PNL, despre care am citit şi eu în presă că au trecut toţi de la PNL către PLR, către pseudo-liberalii lui Călin Popescu Tăriceanu, să le fie de bine, ce pot să spun. Ştiu că asupra lor au fost presiuni enorme. Eu sper ca măcar în 2016, când unii dintre ei nu o să mai fie primari sau nu o să mai candideze, să aibă curajul să vină să spună care au fost presiunile la care au fost supuşi în Bistriţa anului 2014, acum, cu această ordonanţă. Pe de altă parte, în calitate de preşedinte, să ştiţi că am încercat să fac cam tot ce mi-a stat în putere pentru a le spune că e o capcană şi, chiar dacă e vorba de mulţi bani şi alte ameninţări, le-am vorbit doar de onoare, demnitate, verticalitate. Unul dintre ei, chiar a recunoscut, mă refer la primarul Benţa (n.r. Eugen Benţa – primarul comunei Poiana Ilvei), care spunea că, totuşi, dincolo sunt banii, aici e opoziţia şi alege calea respectivă”, a precizat Stelian Dolha.

Întrebat care este numărul consilierilor locali care au plecat din partid odată cu primarii, Stelian Dolha a răspuns că nu are această situaţie, dar că a cerut o informare în acest sens de la Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud. Liderul PNL Bistriţa-Năsăud a criticat şi faptul că, deşi le-a fost retrasă calitatea de membru de partid la doi consilieri municipali şi trei judeţeni, încetarea mandatelor nu a fost constatată nici în Consiliul local Bistriţa, nici în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean.

"Doi consilieri municipali şi doi consilieri judeţeni ne-au făcut o contestaţie, în care ne spun că nu i-am informat şi că nu i-am ascultat. Câtă ipocrizie la oamenii ăştia după ce au trecut la un partid care nu există. E ridicol”, a subliniat liderul PNL BN.

Dolha a afirmat că la viitoarele alegeri locale este nevoie de un alt gen de primari, primari tineri, care să poată să îşi finalizeze proiectele cu altfel de fonduri, ,,nu cu bani sau file de CEC fluturate de către un surogat de al lui Dragnea sau al lui Radu Moldovan”.

"Cred cu certitudine că e nevoie de primari tineri, primari care să înceapă să creadă că pot să îşi termine proiectele lor cu altfel de fonduri, nu cu bani sau file de CEC fluturate de către un surogat de al lui Dragnea sau vreun surogat de al lui Radu Moldovan. Nu! Trebuie să îşi găsească alte căi , alte căi prin care pot să îşi termine proiectele lor şi trebuie să înţelegem, odată, că aceste este viitorul în judeţul Bistriţa-Năsăud şi în România", a subliniat Stelian Dolha.

Liderul PNL BN este convins, însă, că organizaţia pe care o conduce va reuşi să vacanteze aceste posturi în instanţă şi a amintit faptul că PLR nu este încă recunoscut ca şi partid politic, numindu-l "un proiect cu picioare de lut”.

"PLR, acest proiect cu picioare de lut, l-am văzut şi noi după ce ne-am uitat mai atenţi cu avocaţii PNL şi ne-am dat seama că această construcţie nu face altceva decât să substituie PNL în totalitate. În statutul lor s-au dus până acolo, încât au scris că sunt continuatorii Brătienilor. Ei, cei înfiinţaţi acum,în 2014, nu noi, cei de 139- 140 de ani”, a concluzionat Stelian Dolha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]