Stelian Dolha: A eşuat negocierea pentru donarea Colegiului Naţional Liviu Rebreanu. Trebuia o ofertă de a-l cumpăra!

Prim-vicepreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, susţine că negocierile între Primăria Bistriţa şi proprietarii Colegiului Naţional Liviu Rebreanu – Biserica Evanghelică – au eşuat, însă municipalitatea ar fi trebuit să aibă o ofertă de cumpărare a acestui imobil.

          „Ne confruntăm cu o situaţie de criză, situaţie de criză pentru care Primăria Biatriţa nu are astăzi nicio soluţie. E vorba de reabilitarea clădirii CN Liviu Rebreanu. Din datele tehnice pe care le-am obţinut, acoperişul acestei clădiri mai ţine vreo doi ani de zile, după care se prăbuşeşte. Un proiect care a fost anunţat cu mult tam-tam, de ministrul de atunci Sevil Shaidehh, 32 milioane lei, PNDL II, cel mai mare proiect pe care municipiul Bistriţa trebuia să-l deruleze, e un fiasco, fiasco, a fost doar o fumigenă. Vine domnul primar, Ovidiu Teodor Creţu, şi se caută acarul Păun şi spune că vinovaţi pentru toate astea sunt juriştii de la Ministerul Dezvoltării pentru că au interpretat greşit regimul de proprietate”, a declarat Dolha.

Potrivit acestuia, nimeni nu ar dona o astfel de clădire, astfel că ar fi trebuit să existe o oferă de cumpărare. „Ceea ce nu ştiţi probabil, e că a eşuat şi demersul asta, au avut loc nişte întâlniri, au avut loc nişte negocieri, dar e la mintea cocoşului că atunci când vorbeşti de o donaţie despre o astfel de clădire lucrurile o să eşueze. Ideea asta creţiană e clar că s-a dus pe apa sâmbetei. Nu o să doneze nimeni niciodată o astfel de clădire, mai ales că vorbim de un monument istoric, de o clădire unde au învăţat generaţii şi unde învaţă copiii noştri. Te-au lăsat să o foloseşti o bună bucată de vreme fără ca să îţi ia un leu. Noi de ce nu am venit cu o ofertă clară de a cumpăra clădirea? Domnul primar Ovidiu Teodor Creţu, viceprimarul Nicolae care e foarte activ pe reţelele de socializare, de ce n-au venit cu o ofertă clară de cumpărare? Credeţi că oare Consiliul Local s-a opus? Acesta are doi reprezentanţi de seamă din învăţământul bistriţean – Camelia Tabără, Costică Rus. De ce n-ai venit de-atâta vreme să faci o ofertă clară?”, s-a întrebat Stelian Dolha.

         Prim-vicepreşedintele PNL BN a pus în balanţă investiţia de la pârtia de schi din Wonderland şi reabilitarea unei clădiri istorice, precum cea a CN Liviu Rebreanu. Acesta a spus că primarul Creţu aşteaptă să mai treacă doi ani şi apoi următorul primar „să se spele pe cap” cu această problemă.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Comentarii

24/04/18 10:26
Nasaudean

Probabil ca " imbuibatii " de la evanghelisti ,vor sa-i schimbe destinatia si sa faca acolo altceva decat " scoala " pentru copii . Poate vor sa faca " camine pentru islamistii " care au tabarat peste Europa ca lacustele peste culturile agricole . Mai sti...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]