Ştefan Sângeorzan: Vitalia lasă un judeţ mai curat şi 1,5 milioane euro ca redevenţă

Ştefan Sângeorzan, primul angajat al companiei Vitalia în judeţul Bistriţa-Năsăud, dar şi preşedintele ALDE Feldru, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că situaţia rezilierii contractului cu Vitalia nu trebuie să îngrijoreze populaţia, asta pentru că cei 62 de primari şi preşedintele Consiliului Judeţean acţionează deja în regim de urgenţă, vineri după-amiaza fiind convocată Adunarea Generală a ADI Deşeuri. Aceasta precizat că până va fi găsit un alt operator de salubrizare, Vitalia îşi va face datoria faţă de bistriţeni.

         „Pentru municipiu şi pentru oraşe ar fi o situaţie de-a dreptul alarmantă dacă dacă mâine s-ar opri serviciul (n.n. – de salubrizare) şi altcineva nu ar veni să facă 2-3 zile. Nu se va întâmpla asta, din ceea ce cred eu. (...) Să aveţi toată încrederea în această Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară, formată din toţi cei 62 de primari şi preşedintele Consiliului Judeţean. Fac absolut toate eforturile ca cetăţenii să nu simtă această problemă. Dacă astăzi îşi va întrerupe activitatea un operator, în speţă Vitalia, mâine va prelua alt operator”, a explicat Ştefan Sângeozan.

         Acesta a menţionat că adevărul „este undeva la mijloc”, că a fost un proiect pilot, unic la nivel naţional, cu fonduri europene, astfel că au apărut şi problemele. „Vitalia nu a venit aici să plece, nu a venit să dea ţepe, dar este în situaţia în care se numără în zile, nu în luni, momentul în care Vitalia îşi va întrerupe activitatea în judeţul Bistriţa-Năsăud şi nu neapărat din dorinţa ei”, a precizat Ştefan Sângeorzan, menţionând că licenţa de funcţionare a Vitalia a expirat în 2 mai, iar după 90 de zile este obligată să îşi înceteze activitatea.

         „Vitalia lasă un judeţ mai curat decât l-a găsit acum doi ani de zile şi nu vorbesc neapărat de municipiu, ci de judeţ. S-a făcut salubritate în doi ani de zile unde nu s-a făcut niciodată în Bistriţa-Năsăud. Vitalia lasă în conturile judeţului nostru 1,5 milioane euro, însemnând redevenţa plătită, chiar dacă are o pagubă, înţeleg, de 12,5 milioane lei. Redevenţa e plătită cu penalităţi şi greutăţi”, a adăugat Ştefan Sângeorzan, mulţimuindu-le celor 200 de angajaţi bistriţeni care au lucrat, pe bani nu mulţi, pentru a face judeţul curat.

         Sângeorzan a menţionat că problema nu ar trebui dusă în spaţiul politic, iar ideea unei ieşiri a municipiului sau a oricărei alte localităţi din ADI Deşeuri nu poate fi pusă în practică. „Vă spun că nu municipiul, Romuli, Feldru sau orice localitate dacă ar ieşi din ADI, ar fi pasibilă să plătească 49 milioane euro înapoi la Uniunea Europeană. E un proiect derulat cu fonduri europene, pe o perioadă de opt ani de zile, nu poate ieşi nimeni din moment ce ai făcut nişte angajamente la UE, ai primit nişte bani, trebuie să-ţi duci cu bun cu greu proiectul”, a explicat el.

     

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5