STAND UP. SPEAK OUT! LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ ”MIHAI EMINESCU” NĂSĂUD

Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Năsăud debutează în anul școlar 2018-2019 cu dreptul : nu mai puțin de patru proiecte ERASMUS + au fost demarate împreună cu partenerii europeni.

Strategia europeană 2020 urmărește să reducă indicele abandonului și să promoveze modelul european al economiei sociale de piață, cu o dimensiune ecologică puternică.

În acest context, a fost conceput proiectul  numit STAND UP. SPEAK OUT! pentru a favoriza incluziunea  pentru acei elevi care tind să rămână în urmă. Proiectul se concentrează pe elevii cu care se confruntă dificultăți de învățare, în special cele din următoarele două categorii: provenind din diferite sistemele educaționale sau problemele socio-economice. În cele din urmă, proiectul va favoriza și pe cei cu un nivel ridicat al capacităților intelectuale.

Partenerii acestui proiect sunt Spania –„ IES Dr. JOSÉ ZAPATERO DOMÍNGUEZ” coordonatoarea proiectului, Romania -Școala  Gimnazială ”Mihai Eminescu” Năsăud, Letonia- ”Cesu Valsts gimnazija”,  Italia- IS "Duca Abruzzi - Libero Grassi".

Obiectivele acestui proiect constau în elaborarea de strategii care să împiedice părăsirea timpurie a școlii, consolidarea achiziției de competențe sociale și civice, concentrate  pe incluziunea socială, instruirea cadrelor didactice și ajutarea acestora în implementarea metodologiilor inovatoare de învățare care stimulează cooperarea, participarea activă în școală și în societate, promovarea utilizării instrumentelor digitale de colaborare în PBL ( învățarea bazată pe proiecte) .

Vor fi patru mobilități, fiecare școală parteneră va fi responsabilă pentru găzduirea unei întâlniri. Participanții vor fi atât profesori, cât și elevi. Rolul României în acest proiect este de a consolida achiziția de competențe sociale și civice în rândul tuturor elevilor care se axează pe incluziunea socială și construirea unui sentiment de apartenență comunitară. Materialele realizate vor fi diseminate pe TWINSPCE –ul proiectului, în revista digitală ce va fi realizată,  în presă, prin intermediul participanților.

Sperăm că acest proiect va fi o reușită și va dezvolta tuturor participanților sentimentul de apartenență la marea comunitate europeană!

Coordonator de proiect România,

            prof. Bidică Emilia

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5